Başkonsolos Saberi’yi Rize’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Kemal Çeber, “Aynı coğrafyayı paylaşan iki ülkenin medeniyetler açısından birçok ortak noktası bulunuyor” dedi ve Türkiye ile İran’ın bölgede köklü geçmişi olan iki komşu ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Saberi’ye Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde görev yaptığını ifade eden Vali Çeber, “Geçmişten günümüze, İran halkı ile Türk halkı arasında çok sağlam ilişkiler kurulmuş ve kurulan bu sağlam ilişkiler, her iki ülke arasında turizm, ekonomi, ticari ve iktisadi alanda işbirliğine gidilmesine vesile olmuştur. Bizler de İran ile Türkiye arasında sağlanan bu ortaklıkların daha da ileri noktalara taşınması için elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız” dedi ve Başkonsolos Sabiri’ye de Trabzon’da ki görevi süresinde her türlü desteği sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Nazik ev sahipliğinden dolayı Rize Valisi Kemal Çeber’e teşekkür eden Başkonsolos Hossein Saberi, ziyaretinin amacının Başkonsolosluğun kapsadığı illerden biri olan Rize’yi daha yakından tanımak ve birbirine yakın iki ülke arasında ekonomik, kültürel ve ticari alanlarda işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Başkonsolos Saberi, ayrıca 31 Ağustos Cumartesi günü Gümüşhane ilinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edilen 19 yaşındaki İranlı Sevil Najadzedeh’in tedavi sürecini yakından takip ettiklerini belirterek; başta Vali Kemal Çeber olmak üzere, Najadzedeh tedavisinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Kemal Çeber, ziyaretin son bölümünde Başkonsolos Saberi’ye Rize çayı hediye etti.