Rize Valisi Kemal Çeber’in talimatları doğrultusunda yapılan incelemeler ve kurum binaları girişlerinde alınan önlemler kapsamında, karantina kurallarına uymayarak Valilik Binasına girmeye çalışan bir kişi Rize İl Emniyet Müdürlüğü personelince tespit edilmiştir. Şahsa idari cezai işlem uygulanmış ve Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. 

Vali Çeber, Covid-19 Pandemi sürecinde alınan tedbirlerin uygulaması konusunda daha hassas davranılması gerektiğini vurgulayarak, “ Eğer birlikte hareket eder ve tedbirlere uyarsak bu süreci daha rahat bir şekilde atlatabiliriz. İlimiz genelinde denetimlerimiz devam etmekte ve gerekli uyarılar sürekli olarak yapılmaktadır.

Yaklaşan sonbahar mevsimi ile birlikte mevsimsel griplerinde artacağını öngörerek kişilerin kendilerine daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini, bunun yanında karantinada bulunan kişilerin karantina süreci boyunca evlerinde kalmalarını istiyoruz. Koronavirüs  alıcağımız tedbirlerden daha büyük değildir. “