Eski okulun tadilatı yapılarak sosyal tesise dönüştürülen Taşlık Köyü Sosyal Tesisi'nin açılış programına katılan Vali Ersin Yazıcı'ya Eşleri Hanife Yazıcı ,Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş da eşlik etti. Sosyal Tesisin açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı daha sonra tesiste incelemelerde bulunarak, Taşlık Köyü Muhtarı Cemalettin Sak'tan bina hakkında bilgi aldı.



SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Sosyal sorumluluk projesi olarak bir eğitim binasının hizmete açılmasından mutluluk duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Sosyal kaynaşmayı, huzura katkıda bulunmayı, kültürel canlılığı ve sosyal refahın artmasını sağlamak amacıyla; eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak belde ve köylerimizin atılım yapmalarına katkıda bulunuyoruz" dedi.
Sosyal tesisi çok beğendiğini ve Rize'de yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, kendisinin de özellikle üzerinde durduğu Rize'deki eğitim kalitesinin arttırılmasına bu merkezin de katkı sağladığını vurguladı.



HER ÖĞRENCİMİZ BİZİM İÇİN ÖZEL
Eğitimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, "İnsana hizmet odaklı projelerde herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmalıdır. Bu tesisi gerçekten çok beğendim. İnsanların bir araya gelebileceği, bir arada vakit geçirebileceği bir mekân olmuş. Bu şehre katkı veren, şehrin her noktasına yatırım yapan, gönlünü ve emeğini koyan herkese tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Yazıcı açılış törenin ardından köy sakinleri ile sohbet ederek, daha sonra ziyaretini tamamladı.
Taşlık Köyü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kurslara katılan bayanlar da, Halk Eğitim Merkezi'nde kendilerine yeni ufuk açıldığını söyledi.