Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün DOKAP’a sunmuş olduğu “Rize Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında proje protokolleri imzalandı. İmza töreni Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi. Törende DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç hazır bulundu.

Protokolün İmza töreni esansında DOKAP Başkanı Hakan Gületkin yaptığı açıklamada; Rize Valiliğinin her zaman üreticinin ve üretimin yanında durduğunu belirterek Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sunmuş olduğu proje kapmasında 100 küçükbaş hayvanın üzerinde yetiştiricilik yapan üreticilere barınma ve var olan sıkıntıların giderilesi için 60 üreticiye barınmaları için çadır ve yaylalarda yaşanan elektrik sıkıntılarını çözmek maksadı ile güneş enerjisi desteği sunduklarını, proje toplam bedelinin 923.000,00 TL.- olduğunu belirten Gültekin, verilen desteğin sadece bu kapsamda olmadığını üretim ve istihdama dayalı proje ve desteğinin süreceğini ifade etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı açıklamada; DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’in bu bölge insanı olması itibari ile bölgeye hâkim olduğunu bu avantajı da değerlendirmemiz gerektiğini belirtti. Vali Çeber, DOKAP’ın bölge kalkınmasına her alanda imza attığını, ilimizin başlıca geçim kaynağı çayın yanına başka alternatif ürün ve üretimlere çeşitli projelerle destek verdiği için DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’e teşekkür ederek, DOKAP ile bundan sonra da istihdama ve üretime yönelik projeler hayata geçireceğiz dedi.