Rize Valisi Kemal Çeber, evlerinin önünde oynarken kaybolan iki çocuğun bulunmasıyla sonuçlanan süreci anlattı. “Sabaha kadar uyuyamadık” diyen Vali Çeber, çocuklarla görüşülerek olayın aydınlatılması için sekiz uzmanı Fındıklı ilçesine gönderdiğini söyledi. 

Rize’nin Fındıklı ilçesinde evlerinin önünde oynarlarken kaybolan sELİM Yiğit Özkan ve Barış Yıldırım, bu sabah saatlerinde bulunarak ailelerine teslim edildi. Olayın ortaya çıkmasından itibaren sürecin içinde yer alarak gelişmeleri takip eden Rize Valisi Kemal Çeber, yaşananları şöyle anlattı:

“Dün akşam saat 18.30 sıralarında iki erkek çocuk, oyun oynamak için evlerinin önünden ayrılmışlar. Çocuklardan Yağız’ın babaannesi saat 19.00 sıralarında çocukları oyun yerinde bulamayınca babasına haber vermiş. Önce aile kendisi aramış, ancak sonuç alamayınca 20.00 sıralarında emniyete haber verip çocukların kaybolduğunu söylemişler."

"Olayın bize ulaşması sonrasında, havanın kararmasından önce sonuç alabilmek amacıyla acele ederek halka ulaşmaya çalıştık. Akut, Afad ve Jak ekiplerini Fındıklı’ya gönderdik. Sabaha kadar aradılar. Ancak bir sonuç elde edemedik."

"Köpeklerimiz çocukların kokusuna tam ulaşamayınca rahatsızlandı"

"Burada ilginç bir olay yaşandı. Aslında, çocukların bulunduğu bölgede halk arama yapmıştı. Hatta Jak’a ait akıllı köpekler de iz sürdü. Kır ve Oyma adlı köpeklerimiz, yaklaşık 300 kişilik arama ekibinin bulunması nedeniyle çocukların kokusuna tam ulaşamayınca rahatsızlandı. Uzmanların, kokuya ulaşamayan akıllı köpeklerin psikolojik olarak yaşadığı kusma olayını açıklamalarının ardından sabaha karşı saat 05.00 sıralarında köpekler dinlenmeye alındı."

"Sabah 08.00 sıralarında yeniden arama ekipleri köpeklerle birlikte, köpeklerin rahatsızlandığı bölgeye gidildi ve yavrularımız kuytu bir yerde sağ salim bulundu."

"8 çocuk uzmanını görevlendirdik"

"Çocuklardan Yiğit’in sabaha karşı bulundukları yerde uyuduğunu, Barış’ın ise uyanık kaldığını tespit ettik. Çocukların aileler de dahil kimseyle konuşturulmaması talimatını verdim. Rize’den Fındıklı’ya sekiz çocuk uzmanını görevlendirdik. Çocuklarımızla konuşmaya başladılar."

"Çocuklar ilk olarak, “biz evden çıktık, annemizi aramaya gittik. Yukarı çıkınca canavarlar geldi” şeklinde konuştular. Uzmanlarımız çocuklarla görüşüyorlar."

"Elbette, ben de bir baba olarak mutlu oldum, sabaha kadar uyuyamadık. Çocuklara zarar gelmeden bulduğumuz için sevinçliyim.”

Haber: T24  Tolga Şardan