Vali Kemal Çeber, Başkanlığında gerçekleştirilen ‘Muhtarlar Toplantısı’na Rize Merkez Tophane Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Koçali, Çamlıhemşin Kale Köyü Muhtarı Mehmet Ali Yanmışoğlu, Fındıklı Sulak Köyü Muhtarı Hasan Aslan, Çayeli Kaçkar Köyü Muhtarı Şinasi Sarı, İkizdere Meşeköy Köyü Muhtarı Ahmet Tığcı, Pazar Irmak Köyü Muhtarı Mustafa Çatan ve Pazar Handağı Köyü Muhtarı Rakım Babuç katıldı.

Vali Çeber toplantıya katılan muhtarların talep ve temennilerini dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede; “Daha önce birkaç farklı ortamda da ifade ettiğim üzere Rize, gerek coğrafi yapısı gerekse yağış rejiminden kaynaklı birçok zorluğu bünyesinde barındıran bir ilimiz. Bu yönüyle Rize de yapılan yatırımların büyük bir bölümü doğayı kontrol altına almayı amaçlayan yatırımlar. İdare olarak biz, bu zor koşullara rağmen halkımızın yaşam standartlarını aksatmamak adına gereken yatırımları zamanında ve eksiksiz yapmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Projelerin hayata geçirilmesi aşamasında ilgili tüm idarecilerle gerekli görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Vali Çeber, “Kamu olarak yapacağımız yatırımlar hakkında, öncelikli olarak tüm kurumlarla gerekli değerlendirmeyi yapıyoruz. Yaptığımız bu değerlendirmeler doğrultusunda bir öncelik sırası belirleyerek ve kamu kaynaklarını israf etmeden en verimli şekilde kullanmanın gayreti içerisindeyiz. Devletimiz, bu prensiplerle son 10-15 yıl içerisinde ciddi yatırımların altına imza atmıştır” dedi ve mahallindeki hizmetlerinden dolayı muhtarlara teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek ve İl İdare ve Denetim Müdürü Muhammet Kalyoncu da hazır bulundu.