RİZE Valisi Kemal Çeber, akşam yürüyüşü sonrası uğradığı kütüphanede, gençlerle bir araya geldi. Vali Çeber, gençlerin talebi üzerine kütüphane kapanış saatini 19.00’dan 22.00’ye çıkarttı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Kütüphaneler Haftası kapsamında, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Koçak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize il merkez muhtarları ve vatandaşlarla Halk Kütüphanesi'nde buluşarak kitap okudu. Bir akşam saati kütüphaneye uğradığını ve buradakilerle sohbet ettiğini hatırlatan Rize Valisi Kemal Çeber, “Burada bulunan genelde öğrencilerle sohbet ettim. Üniversite sınavına çalışanlar vardı. Bazısı kitap okuyordu. Onlarla konuştuk sohbet ettik. Kütüphanenin açılış saatleri konusunda şikayetleri vardı. Bizde arkadaşlarla bu konuyu değerlendirdik ve artık kütüphanenin kapanış saatini 22’ye kadar uzattık. Görüyoruz ki geç saat olmasına rağmen kütüphanemiz dolu kullanılıyor. Bunu gözlemleyip gerekirse saati daha da uzatabiliriz" dedi.

'ÇAY ÇORBA İKRAMI DÜŞÜNÜYORUZ'

Kütaphanelerin önemine vurgu yapan Vali Çeber, "Kitap okuyup şu ortamda bu havayı teneffüs etmek çok değerli diye düşünüyorum. Bazen ders yapmak, bazen sınava hazırlanmak, bazen bir köşede sohbet etmek, burada kitap okumak interneti kullanmak buraları en verimli şekilde kullanmalıyız. Kütüphanenin kullanma oranı aslında medenileşmenin ölçütlerinden birisidir dünyada. Bunu artırmak kullanmak için çaba sarf ediyoruz. Uygulama talep gördüğü sürece devam edecek. Burada ayrıca gelenlere çay çorba ikramı yapmayı da amaçlıyoruz" diye konuştu. 

Kütüphanede ders çalışan bazı öğrenciler ders ve kurslardan sonra kütüphaneye geldiklerinde kütüphanenin kapalı olduğunu gördüklerin belirterek, yeni uygulamayı faydalı bulduklarını söyledi.