İstanbul Üsküdar ilçesinde gerçekleşen programda konuşan RİDEVA Genel Başkanı Recep Albayrak, Vakıf kuruluş süreci, eğitim ve burs hizmetleri ayrıca Üsküdar ilçesinde inşaatı başlayan RİDEVA eğitim sosyal ve kültür merkezi binası ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Albayrak, vakıf bünyesinde oluşturdukları RİDEVA Akademisyenler Kurulunu daha da geliştirerek maddi ve manevi olarak bu kurulun çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rizeli akademisyenler ile yapılan buluşma programı katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Rize’miz için yapılan bu tür organizasyonları çok önemsemekteyiz. Çok değerli akademisyenlerimizin katılımıyla sosyal, kültürel, ekonomik, turizm ve akademik olarak ilimizin gelişmesi için nelerin yapılabileceğini, Rize’mizden yetişecek öğrencilerimiz için neler yapabilirizi konuştuk. Çok verimli bir organizasyon oldu. Bizler her zaman gerek Rize’deki gerekse Rize dışındaki STK’larımızla her zaman iletişim halindeyiz ve koordinasyon içinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu güzel organizasyonu düzenleyen, katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Hızır Aslıyüksek, Dr. Öğretim Üyesi Hacer Kayhan, Dr. Öğretim Üyesi Selim Hartomacıoğlu, İrfan Serdar (RİDEVA Genel Sekreteri)’dan oluşan RİDEVA Akademik Yürütme Kurulu olarak gerçekleştirilen toplantıda belirlenen amaç ve hedefler şu şekilde sıraladı:

-Rizeli akademisyenlerle tanışma ve iş birliğini geliştirmek.

-Akademisyenlerin deneyim ve birikimlerden faydalanmak.

-Başta Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmak üzere üniversiteler ile akademik iş birliği yapmak.

-Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öncülüğünde Rize ile ilgili çalıştaylar yapmak.

-Rize’nin turizm potansiyelini artırıcı çalışmalar yaparak ilgili kurumlarla işbirliğini geliştirmek akademisyenlerle sivil toplum kuruluşlarını buluşturmak.

-Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) ile Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ‘den burs alan öğrencileri akademisyenleri buluşturmak.

-Her bir akademisyenin bir öğrenciye ve gençlere mentorluk yapmasının sağlanması.

-Başarılı öğrencileri akademik çalışmalara yönlendirmek, öğrencilerle toplantı ve sohbet ortamı oluşturarak, sosyal sorumluluk projeleri hazırlamak. Öğrenci ve akademik personel çalışma grupları oluşturmak.

Toplantıya katılan tüm akademisyenler tek tek söz alarak kendilerini tanıtıp görüş ve önerilerini sundular. Özellikle ilk defa böyle bir buluşma yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.