Siz ki, Karadeniz denince akla gelen ilk 2 şehir!Siz ki, başbakan cumhurbaşkanı bakanları çıkaran, Karadenizli büyük iş adamlarını Türkiye'ye sunan iki kardeş!

Biriniz çayda söz sahibi, diğeriniz fındıkta.

İkiniz de ünlüsünüz, her dönemde bakanlarınız var. Trabzon ve Rize olmadan ne hükümet kurulur ne de meclis açılır! İş adamlarınız dost ve ortak, siyasetçileriniz ayni partide hizmet vermekte.Yollarınız, yemekleriniz, gelenekleriniz, diliniz, dininiz bir! Kız alıp kız vermişsiniz. Ayrınız gayrınız yok.

Ama, ama, ama…!

Dünyayı birleştiren spor sizi birleştirememiş. Futbol üzerinden birbirinize düşman edilmişsiniz, senelerdir.

Uyudunuz, uyutuldunuz! Oysa Faruk Özak'tan Ali Kemal Denizci'ye Trabzonspor'un efsanelerinin yolu hep Rize'den geçmiş. Hala daha Trabzon, Rize'ye, Rize, Trabzon'a düşman olsun, biz bu düşmanlıktan rant sağlayalım diye düşünen, küçük beyinliler var. Bu düşünceye sahip kötü niyetlilerin oyununa gelmeyin.

Bırakın bu minibüsçü kavgasını. Futbol üzerinden kavga da minibüçsü kavgasıdır. Hepsi bir oyun. Bu oyunlar Anadolu’daki komşu vilayetler için de uygulandı ve denendi.

Bu bir tiyatro.

Oysa, aynı vadidensiniz! Rize ne kadar maviyse, Trabzon o kadar yeşil!

Futbol ki; İran ile Amerika'ya maç yaptırdı, sonra İranlı futbolcularla Amerikalılar forma değiş tokuşu yapacak kadar sarmaş dolaş bile oldular.

Amerika ile İran'ı birleştiren top, Rize ile Trabzon’u neden ayırsın? Kuymağınız aynı kuymak. Mıhlamanız aynı peynirden.

Dereleriniz ortak, deniziniz KARADENİZ. Rize’de horona durulur, eller Trabzon’da kavuşur. Trabzon'da kemençe çalar, Rize'den, Pazar’dan, Hemşin’den duyulur.

Rize'de balıkçılar vira der, ağlara Trabzonlu balıkçılarla birlikte asılır.

Ha Potomya ha Faroz..!

Trabzon ve Rize; 100 ortak noktanız var, ayrılacak hiçbir gerekçeniz yok. Bu neyin mücadelesi?

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta, takımda 53 plakalı oyuncu niye yok. Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, siz de niye 61’li yok? Arjantin’den, Nijerya’dakiler size Trabzon ve Rize kökenlilerden daha mı yakın?

Sonra, sonra…

İkinci forma renklerinizi niye değiştirmezsiniz. Trabzonspor yeşil mavi tonlarla, Rizespor bordo mavi tonlarla. Bak maviniz de ortak. Siz Karadeniz’siniz. UNUTMAYIN;

Trabzon Rize diye yazılır, Karadeniz diye okunur.

Siz iki şehir tek kültürsünüz!