Emniyet Müdürü Adem Çakıcı tepki gösterdi, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü de şiirle ilgili inceleme başlattı.

 
Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 91'inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Rize Vali Vekili Turan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile askerler ve öğrenciler katıldı.
 
Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başlayan törende Çay Orta Okulu 5'inci sınıf öğrencisi öğrencisi M.Y., 'Karadeniz'in İncisidir Rize' şiirini okudu. Sözde Rize'yi anlatan şiirin bir bölümünde şu dizeler yer aldı:
 
Yaz gelince yaylaları meşhurdur,
Silah yapar, silah atar cesurdur,
Hoş görülü olmaz ise kusurdur,
Kan davası sancısıdır Rize'nin.
Tulum Çalar köyü kenti bucağı,
Kızdırırsan çeker sokar bıçağı,
Yıllar sonra arar bulur kaçağı
 
ŞİİRE TEPKİ
Törene katılanlar şiirin dizelerini duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. Tören sonrası kız öğrenciyi şiiri güzel okuduğu için tebrik eden Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, öğretmenlere tepki gösterdi. Çakıcı, "Şiirdeki bazı dizeleri çıkarsaydınız keşke. Kanun nizam ile ilgili şeyler absürt ve Rize'yi olumsuz tanıtan ifadeler. Neymiş; 'Silah yapar satar, vurur, kızarsa bıçaklar.' Bunlar halk arasındaki söylemler" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Kız öğrenci M.Y. şiiri okuması için öğretmeninin verdiğini söylerken, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı.
 
 
Muhammet KAÇAR/RİZE,(DHA)