Türkiye birincisi ise Rize Bahçeşehir Kolejinden çıktı. Rize Bahçeşehir Koleji öğrencisi Elif YILMAZ  tüm soruları doğru yanıtladığı sınav serüvenini şu şekilde anlattı; 

“Sınava çalışırken elimden geldiğince hayatımı düzene koymaya çalıştım. Ders çalışmak dışında genel olarak yaşam şeklimiz de bu sürece çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Özellikle sağlıklı beslenmeye çok özen gösterdim. Çünkü biliyorum ki sağlıklı beslenme ruh halimizi günlük hayattaki performanslarımızı olumlu etkiliyor. Aynı zamanda, sporu seven bir insan olduğum için genellikle akşam saatlerinde babamla beraber yürüyüşlere çıkıyorduk.  

Bu süreçte okulumuzun, öğretmenlerimin ve okul müdürümüzün bizlere desteği çok büyüktü. Gerçekten bir aile ortamından, aile sıcaklığında sınava hazırlanma sürecimiz oldu. Bahçeşehir Koleji ailesinin bir üyesi olmanın gurur ve mutluluğunu hep yaşadım.  

Genel merkez tarafından yapılan haftalık deneme sınavları öğretmenlerimizin ve bizlerin süreci yönetmemiz konusunda yolumuzu aydınlattı. Evde ders çalışma motivasyonlarımdan biri de, ders çalışarak zamanın hızlı akması ve sabah olup bir an önce okula gitme isteğim oldu. Bu dönemde stresten uzak olmam istikrarlı ve disiplinli bir yaşamı tercih etmemin başarımda büyük katkısı olduğunu inanıyorum. Hayatımızda her sene farklı engeller olacak önemli olan bu zorlukları yaşarken hayattan zevk almayı bilmektik. Hedeflerimden bahsetmem gerekirse ben anı yaşayıp zevk alan o anda elimden geleni en iyisini yapmaya çalışanlardanım. Bu yüzden ileride hedeflerimin bu doğrultuda şekilleneceğini düşünüyorum. Hayatımız da sınav bir araç, hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemek bir amaç olmalıdır.” 

Rize Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Aziz SONKAYA, “Türkiye birinciliğine okul olarak çok sevdindiklerini ama %1’lik dilimde 8 öğrenci, %2’lik dilimde 11 öğrenci %5’lik dilimde 13 öğrenci,  %10’luk dilimde 21 öğrencinin başarıyı yakalaması zirvede olmanın yanı sıra başarının yaygınlığı açısından özel bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.”