Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu Tarafından İlki 2017 Tarihinde Yapılan ve Türkiye de İlk Olan STK Fuarının 3. Sü 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününde Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Gerçekleşti. Her Yıl giderek artan katılımcı sayısı ile dikkat çeken fuar Bu Yıl Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformunun koordinatörlüğünü yürüten Çayeli Gençlik Derneğinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Tarafından Desteklenen Rize Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Projesi Kapsamında yapıldı.

Fuar Açılışı Rize Valisinin Eşi Sayın Neslihan AYAN ÇEBER, Vali Yardımcıları Sayın Abdullah ŞEN, Sayın Ahmet DALKIRAN, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sayın Sema YAĞCITEKİN, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdür Vekili Sayın Yaşar YILDIZ tarafından yapıldı. Açılış Sonrası fuara gelen Rize Milletvekili sayın Muhammet AVCI, Rize Belediye Başkanı Sayın Rahmi METİN, İl Emniyet Müdürü Sayın Nurettin GÖKDUMAN, İl Genel Meclis Başkanı Sayın İbrahim TÜRÜT, İl Ticaret Müdürü Sayın Osman KÖSEOĞLU, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın İsmail HOCAOĞLU Fuara katılan stkların stantlarını tek tek gezerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Açılış Konuşmasında Rize Sivil Toplum Gönülleri Platformu Vatan KARAKAŞ; Bugün 5 Aralık dünya gönüllüler günü. Bugün Kayıtsız şartsız maddi ve manevi inisiyatif alan insanların günü. Bugün gördükleri sorunlara kayıtsız kalmayıp, sosyal yaşamımızın her alanına dokunan güzelleştiren insanların günü.

 Rize İçin çalışan üreten, Rize’mize değer katan sivil toplum kuruluşlarımızın yapmış olduğu çalışmaları Rizeli hemşerilerimiz ile Rize’de yaşayan herkesle bu anlamlı günde buluşturmak istedik. Rize ve ilçelerinde faaliyet yürüten yerel derneklerimizin hem birbirlerini tanıması, hem Rize’de yaşayan insanların sivil toplum kuruluşlarımızın neler yaptığını göstermek onlarla buluşturmak, hem de kamunun yapacağı proje ve sosyal etkinliklerde çalışabileceği tüm stkları tanıma imkânı sunmaktır. Bizler Rize’nin sivil toplum kuruluşları olarak Örnek alan ( kopya ) değil, Örnek olan bir anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu anlamda gelecek yıllarda ilimizi çok daha farklı ve daha kapsamlı projelerle temsil etmeye devam edeceğiz. Bugün buradan yağmurun şehrinden tüm dünyada yaşadıkları şehirleri ve sosyal yaşamı güzelleştirme adına,  daha yaşanılır bir dünya için hiçbir zorunlulukları yokken kendilerini sorumlu hissedip insiyatif alan tüm gönüllülerin 5 Aralık Dünya gönüllüler gününü kutluyor, bu heyecanlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum dedi.