Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Rize protokolü, askeri personel, emniyet mensupları, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü, Rize Valiliği tören alanında gerçekleşen törenle kutlandı.

Rize’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Rize Valiliği’nde Vali Kemal Çeber’in makamındaki tebrigat töreni ile başladı. Program daha sonra Valilik tören alanında devam etti.

Tören alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, vatandaşların bayramını kutladı.

Kutlama etkinliklerinde yapılan konuşmanın ardından şiirler okundu. Halk oyunları gösterisi yapıldı.  Satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Geçit töreni, fotoğraf sergisi ve araç kortejiyle birlikte Valilik tören alanındaki kutlamalar sona erdi. Tören sonrası gazilerle bir araya gelen Vali Çeber, kendileri ile sohbet etti. Gazilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çeber, katılımları için kendilerine teşekkür etti. 

Valilik tören alanındaki kutlamaların ardından Rize Şeyh Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid’i Şerif okunarak dualar edildi. Sorasında ise Rize Kalesinde 21 pare top atışı gerçekleştirildi.