KOCASINI ÖLDÜRMEKTEN TUTUKLANDI
RİZE’NİN Engindere Mahallesi’nde 6 Temmuz 2009 tarihinde Ali Topçu (33) adlı kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 10 ay 19 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Melek Topçu (28), haksız yere tutuklandığı gerekçesiyle 50 bin TL maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, iki çocuk annesi Melek Topçu’ya 10 bin TL manevi ve 6 bin TL maddi tazminat verilmesine hükmetti.

TAKSİRLİ CEZA YARGITAY’DA BOZULDU
RİZE Ağır Ceza Mahkemesi, taksirli adam öldürmek suçundan Melek Topçu'yu bir yıl 8 ay hapse mahkum etti. Topçu, avukatı aracılığıyla kararın usül ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bozulmasını talep etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararın bozulmasına, sanık hakkında beraat kararı verilmesine hükmetti. Mahkeme, 10 ay 19 gün tutuklu kalan genç kadın hakkında beraat kararı verdi.

TAZMİNATI FAİZİYLE BİRLİKTE ALACAK
TRABZON 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen tazminat davasında mütalaa veren Savcı İlhan Önkal, haksız yere tutukluluğun Melek Topçu üzerinde psikolojik ve fiziki olarak yıpranmaya ve maddi kayba neden olduğunu ileri sürdü. Mahkeme, 7 Temmuz 2009 tarihinde tutuklanan ve 26 Mayıs 2015 tarihinde serbest kalan Topçu’ya alacağı 16 bin TL tazminatın faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.
RİZE’DE Ali Topçu adlı kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 10 ay 19 gün cezaevinde tutuklu kalktıktan sonra beraat eden Melek Topçu, haksız yere tutuklamaya yasal takibiyle birlikte 50 Bin TL maddi ve manevi tazminat talep etti. Mahkeme iki çocuk annesi Melek Topçu’ya 10 bin TL manevi ve 6 bin TL maddi tazminat verilmesine hükmetti.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Rize'nin Engindere Mahallesi'nden yaşayan Melek Topçu, 6 Temmuz 2009 tarihinde eşi Ali Topçu'yu tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmıştı. Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşini kasten öldürmek iddiasıyla müebbet hapsi istenilen Melek Topçu hakkındaki iddiaları reddetti. Eşini sevdiğini ve öldürmediğini belirten Melek Topçu, "Beni Lale adlı bir kadınla aldatmasına rağmen sesimi çıkarmıyordum. Olay günü kadın ile internet üzerinden görüşüyordu. Bu sırada ben araya girince sinirlendi. 'Bu ev benim mezarım olacak' diye bilgisayara yazdıktan sonra silahı eline aldı ve zorla benim elime tutuşturdu. Bir süre ev içerisinde böyle gezdik. Sonra silah ateş aldı" diye kendini savundu.

CEZAYI YARGITAY BOZDU
Rize Ağır Ceza Mahkemesi taksirli adam öldürmek suçundan Melek Topçu'yu bir yıl 8 ay hapse mahkum etti. Melek Topçu avukatı aracılığıyla kararın usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bozulmasını talep ederek, itirazda bulundu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararın bozulmasına sanık hakkında beraat kararı verilmesine hükmetti. Yerel mahkeme bu karara uydu. 10 ay 19 gün süreyle cezaevinde tutuklu kalan Melek Topçu sonunda beraat etti.

HAZİNEDEN TAZMİNAT İSTEDİ

Melek Topçu avukatı aracılığıyla Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurdu. Cezaevinde tutuklu kaldığı sürede çocuklarından uzak kaldığını psikolojisinin bozulduğunu ve tedavi gördüğünü ileri sürdü. Kendisine toplum önünde katil yaftası yapıştırıldığını maddi ve manevi çöküntü içerisinde olduğunu belirterek, 10 Bin TL maddi ve 40 Bin TL manevi tazminatı 2009 yılından itibaren yasal faiziyle birlikte hazineden talep etti.

SAVCI MÜTALAA VERDİ


Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen tazminat davasında mütalaa veren Savcı İlhan Önkal, haksız yere tutukluluğun Melek Topçu üzerinde psikolojik ve fiziki olarak yıpranmaya ve maddi kayba neden olduğun ileri sürdü. Mahkeme, 7 Temmuz 2009 tarihinde tutuklanan ve 26 Mayıs 2015 tarihinde serbest kalan Melek Topçu’ya alacağı 16 bin TL tazminatı faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.