Vali Ersin Yazıcı, yapımı tamamlanan afet konutları ile inşaatı devam eden Hükümet Konağındaki çalışmaları yerinde görmek üzere Çayeli ilçesine gitti.



İncelemeler sırasında Vali Ersin Yazıcı´ya Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal ile Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk eşlik ettiler.

Afet konutlarının tamamlandığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı; “Rize'de meydana gelen sel ve heyelan felaketi karşısında mağduriyetler oluştu. İnsanlarımız evlerini kaybetti. Devlet burada da tüm gücünü kullanarak vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdi ve gidermeye de devam ediyor. İlimizde meydana gelen sel ve heyelan sonrasında evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Rize Merkez, Çayeli ve Ardeşen’de yapımı tamamlanan 122 adet konutun kuraları 4 Mayıs Pazartesi günü noter huzurunda çekilecek. Devlet olarak her zaman halkımızın yanında olacağız. Onların derdi bizim derdimiz, sevinçleri bizim sevincimizdir. Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta olmasını istemiyoruz." dedi.


Daha sonra yapımı devam eden Çayeli Hükümet Konağı inşaatını gezerek incelemelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, Hükümet Konağında yürütülen çalışmalarla ilgili Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı. Çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.  

Ardından Çayeli esnafını ve taksi durağı çalışanlarını ziyaret eden Vali Yazıcı, esnaflarla ve taksi durağı çalışanlarıyla sohbet ederek hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği ziyarette sıcak ve samimi bir ortamda sohbetler edilerek ikram edilen çaylar içildi.