İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tatil için memleketi Rize’ye geldi. Babası İlahiyatçı –yazar Alirıza Demircan ve ailesi ile birlikte Sütlüce (Aron) Köyü’ne gelen Demircan misafirlerini Rize’ye has mimariyle inşa ettirdiği evinde ağırlıyor.


Köyümüzde tipik bir Karadeniz evi yapmaya çalıştık diyen Beyoğlu Belediye Başkanı  Ahmet Misbah Demircan Karadeniz’in taş ve ahşap evleri çok güzel bir mozaiği sergiliyor açıklamasında bulundu. Demircan denizi tercih etmeyenlerin artı k Karadeniz’e yöneldiğini, bu teveccühünde mutlu ettiğini söyleyerek “ Karadeniz Otoyolu ilginin artmasında önemli bir etken, köylere kadar yollar gayet güzel, Rize’nin kendi içinde gösterdiği gelişme, yapılan projelerde ilgiyi artırıyor, gelenler Rize’yi anlata anlata bitiremiyorlar “ dedi.


Turizmde Karadeniz’in yakaladığı bu ivmeyi daha yukarılara taşımak gerektiğin vurgulayan Demircan” koruma- kullanma dengesi iyi sağlanmalı, bir şeyi hiçbir şey yapmayacağım diye tutarsın,  bu sefer ulaşım olmaz insanlar gelemez, kullanacağım derken çok tahrip edersin olduğundan başka bir yere gider oda ayrı bir problem yüzden dengeyi tutmak lazım. Daha fazla insana hitap etmek gerekiyor. Doğru planlanmış, iyi projelendirilmiş, koruma kullanma dengesini doğru koordine eden gelişmeyi sağlamak gerekiyor. Aksi takdirde olduğu gibi kalırsınız “dedi.