Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, İlk olarak Ali Paşa mahallesindeki polis kontrol noktasına uğrayarak Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve Koruma Memuru Yiğit Can Köksal'ın yaralanması nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından Rize Merkez Muhtarlar Derneği ile bir araya geldi. Daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğinin Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Yazıcı’ya Rize Milletvekili Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin eşlik etti.

Toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yazıcı, Cumhur İttifakının önemli olduğunu, yerel seçimlerde de Cumhur ittifakının devem ettiğini hatırlatarak, “Cumhur İttifakının ilk uygulaması Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerçekleşti. AK Parti ve MHP yerel seçimde de ittifakını sürdürüyor. İnşallah bununda yerel seçimlerde Türkiye açısından önemli sonuçları ortaya kayacağını umuyor ve bekliyoruz." dedi.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemini getirerek 150 yıllık bir sitemi değiştirdiğini belirten Yazıcı, "Getirdiğimiz bu sistemde seçilme çıtasını yükselttik. En az yüzde 50+1 oy. Bu demokrasi çıtasının yükseltilmesi demektir. Dolayısı ile Türkiye'de çok partili demokratik hayatın ittifakları zorunlu hale gelmiştir. Sosyal olarak benzer tabanlara sahip, politik olarak tercihleri itibariyle aynı kulvarda siyaset üreten partilerin ittifakı söz konusu. Bu ittifakın başlangıç noktası Türkiye'ye karşı yönelmiş gaddar tehlike karşısında 7 Haziran'da İstanbul Yenikapı'da sağlanan süreçtir. 15 Temmuz'a karşı birlikte güçlü bir tavır koyduk." dedi.

İlçe Belediye Başkanlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili konuşan Yazıcı, “Bu bir takvime bağlanmadı ama genel itibariyle Genel Başkanımızın değerlendirmesini dikkate aldığımızda 15 Ocak’a kadar birçok şehri ilan etmiş olacağız.” dedi