Tanışma ve kaynaşma toplantısı şeklinde geçen kahvaltı programında kapanışı yapan DEVA Partisi Genel Başkan'ı Sn. Babacan konuşması sırasında istişare kültürünün önemine vurgu yaparak "Biz partimizi kurarken çokça saha araştırması yaptık, yaptırdık. Bilim insanları ile kanaat önderleri ile alimler ile oturduk. Ülkemize ve kültürümüze uygun en ideal devlet yönetim şekli nedir diye baktık. Gördük ki bizim kültürümüz belli bir sistemi tasvir etmiyor. Fakat bizim kültürümüz 3 önemli ilkeyi devlet yönetiminde olmazsa olmaz kılıyor. Bunlar; istişare, ehliyet ve liyakat ve adalet. Bunlar bir devlet için olmazsa olmazlardır. Devleti tek kelime ile özetlersek buna "adalet" diyebiliriz. Fakat  şu anda bu değerler ne yazık ki yozlaşmış durumda. Biz devlet yönetiminde bu değerleri tekrar tesis etmek için, istişare kültürünü yeniden hayata geçirmek için çalışacağız ve geçmişte de böyle yaparak başarılar elde ettik" dedi. 

Rize'de ki programda DEVA Partisi Genel Başkanı Sn. Ali Babacan'a Rize eski milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sn. Hasan Karal ve Gençlik Politikaları Başkanı Sn. Doğa Şanlıoğlu eşlik etti. 

Eskitoğlu Tesinlerinde yoğun bir ilgi ile ağırlanan Genel Başkan daha sonra cuma namazına, oradan taziye için yakın zamanda kardeşini kaybeden İl Başkanı Sn. Ömer Köroğlu'nun evine, oradan da geçmiş olsun ziyareti için Kurucu İl Başkanı Sn. Metin Erdoğan'nın evine gitti.