Ankara Millet Bahçesinde 2-5 Mart 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan Rize Tanıtım günlerini erteleme kararı alan Ankara Rize Dernekleri Federasyonu afetzedelere destek olmak için deprem bölgesinde yerini aldı. RİDEF-Ankara ‘Size Bize Hepimize Türkiye’ diyerek mobil mutfağı ile depremin en çok etkilediği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sıcak çorba ve çay dağıtımına başladı.

MOBİL MUTFAKTA SICAK ÇORBA VE ÇAY DAĞITILIYOR

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada yaraların sarılması için insanüstü bir çabanın gösterildiği ifade edilerek “6 Şubat 2023 pazartesi Kahramanmaraş /Pazarcık merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Rize Valiliğimiz öncülüğünde il ve ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, araç gereçlerimizle birlikte hem deprem bölgesinde enkaz kaldırma, arama kurtarma hem de Rize’den ihtiyaç maddelerinin temini için insanüstü bir çaba gösterildiğini gurur duyarak görmekteyiz. Bizler de Ankara Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF/ANKARA) olarak depremden en çok etkilenen illerimizden Hatay/Kırıkhan’da kurduğumuz mobil mutfağımızla depremzedelerimize sıcak çorba ve çay dağıtımı yapmaktayız. Şüphesiz ki bu zor imtihan da ekmeğimizi paylaşarak deprem yaralarını saracağız ve ayağa kalkacağız” denildi.

SON CAN ENKAZDAN ÇIKARTILINCAYA KADAR HEPİMİZ ENKAZ ALTINDAYIZ

‘Size Bize Hepimize Rize’ sloganıyla yapılması planlanan Rize Tanıtım Günlerinin ertelendiği belirtilerek “2-5 Mart 2023 tarihleri arasında Rize Valiliğimizin himayelerinde tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, Ankara Millet Bahçesinde “Size Bize Hepimize Rize” hedefiyle yapmayı düşündüğümüz ve büyük bir emekle ve özveriyle hazırlıklarını sürdürdüğümüz “Rize Tanıtım Günleri”ni valiliğimiz, milletvekillerimiz, belediyelerimiz ve diğer ilgililerle de istişare ederek ortak kanaat ve yönetim kurulumuzun kararıyla, Rize Valiliğimizin sloganı olan; “Son Can Enkazdan Çıkartılıncaya Kadar Hepimiz Enkaz Altındayız” diyerek erteleme kararı almış bulunmaktayız. Zaman “Size Bize Hepimize Türkiye” deme vaktidir. Milletçe başımız sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.