Rizeli esnaf Muhammet Kurt işyerinin karşısında yıkım çalışması yapılan binada yuva kuran kırlangıcın yavrularına sahip çıktı. Yıkım sebebiyle yuvanın yerinin değiştirilmesi sonucu anne kırlangıcın ulaşamadığı kırlangıç yavruları ortada kaldı. Duyarlı vatandaş Muhammet Kurt önce annenin yavrularını görebilmesi için gün boyu yavruları görünebilecek yerlere yerleştirse de anne ile yavrularını buluşturamadı. Aç kalan kırlangıç yavrularını ortada bırakmak istemeyen Kurt yuva ile birlikte kırlangıçları alarak işyerine getirdi. İnternetten araştırarak yavruların nasıl beslendiğini öğrendi. Cımbız yardımıyla kıyma yediren, şırınga ile su veren Muhammet Kurt 15 günlük yavrulara gözü gibi bakıyor. Cep telefon tamircisi Kurt bir yandan işini yapıyor diğer yandan sık sık acıkan yavruları besliyor.

Duyarlı esnaf Muhammet Kurt “Anne kırlangıç yıkılan binaya yuvayı kurarken izlediğimiz için bina yıkılırken de yavruları takip ettik. Yıkım çalışmasında etrafa zarar vermemek için binanın etrafı örtülünce yavrular içerde kaldı, anne yavrularına ulaşamadı. Bizde gittik yavruları binadan alarak annenin görebileceği yere çıkardık, ancak anne ile yavruları bir türlü buluşturamadık. Anne umudunu kesince buralardan gitti bizde yavruları dükkana getirdik. Akşam evde internetten kırlangıçların beslenmesini araştırdım. Etçil hayvanlar olduğunu, annenin sinek ve böcekle yavruları beslediğini öğrendim. Sabah dükkana geldik ‘sinek avalayalım’ dedik ama işyerimizde göz önünde bir yerde. Sonra esnaf arkadaşlar bizimle dalga geçmesinler,’ iş yok sinek avlıyorlar’ demesinler diye kasaptan kıyma aldık onu yediriyorum. Ara sıra su ve yavru kuş maması veriyorum” dedi.

15 gündür kuşlarla beraber işyerinde çalıştıklarını söyleyen Kurt “ Çalışma ortamımızda devamlı beraberiz. Sabah 8 akşam 8 buradayız.  Onlar masamızın bir kenarında biz işimizi yapıyoruz. Zaten 10 dakikada bir acıkıyorlar, bize kendilerini hatırlatıyorlar, yediriyoruz, seviyoruz tekrar işimize dönüyoruz. İşimizde neşe kattılar. Benim de 3 tane evladım var bunlarda evladım oldu bir yerde. 30 güne kanatlanıp uçarlarmış. 15 gün sonra uçacaklar bakalım ne olacak” açıklamasında bulundu.