Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap teknik ekibi ile birlikte yapımı devam eden Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı projesini yerinde inceleyerek 2. Etap çalışmalarının ilerleyişiyle ilgili bilgiler aldı.

Rize’ye turizm yönünde katma değer sağlayacak, vatandaşların şehir manzarası eşliğinde vakit geçirebilecekleri bir alan olan Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı projesi, tamamlanan 1. Etap çalışmaların ardından geçtiğimiz yaz ayında kısmen piknik yapan vatandaşlar tarafından kullanılmıştı.

Rize İl Özel İdaresi tarafından Rize Belediyesi’nin de takipleriyle devam eden projede 2. Etap çalışmaları aralıksız devam ediyor. 118 dönüm arazi üzerinde yapılan Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı projesi tamamlandığında, içerisinde endemik bitki türlerini de barındıran bir sosyal mekan olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Ayrıca proje içerisinde yer alacak olan Rize Mimarisine uygun Cami, Restoran ve Yöresel ürünlerin satışının yapılacağı alanların inşaat çalışmalarıda tamamlanmak üzere devam ederken, diğer yandan çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arıcı ve Özel Kalem Müdürü Enes Büyük ile proje çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, projenin tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi.