0-13 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon kapsamında T.C. Bakü Büyükelçiliği, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) ve Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri İçtimai Birliği (TÜİB) ziyaretleri gerçekleştirilirken uluslararası lojistik ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Program kapsamında 11 Kasım 2019 Pazartesi günü Technol MMC Fabrikası, Aybir MTK, Metal Sanayi MMC ve A Z Global Lojistik Firmasına ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretler sırasında heyetimizi karşılayan firma yetkilileri ve temsilcileri fabrikalarını gezdirerek faaliyetleri ve çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Heyet program kapsamında ikinci gün T.C. Bakü Büyükelçisi Sayın Erkan Özoral’ı makamında ziyaret ederek başladı. Büyükelçi Özoral ile gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar kendileri ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. İlk olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özoral kısa bir açılış konuşması gerçekleştirerek, Azerbaycan hakkında bilgiler verdi. Katılımcıların sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinleyerek not alan Özoral karşılaşacakları her sorunla ilgili olarak kendilerine başvurabileceklerini iletti.
Heyet daha sonra ATİB ve TÜİB’e ziyaret gerçekleştirerek ticari konularda görüş alış verişinde bulundu. Buna ek olarak, Azerbaycan’da faaliyet gösteren Ardeşenli iş adamlarımız Karadeniz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Okumuş ve kardeşi Bekir Okumuş, Biletix Turizm Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Buçan’ın işletmelerini ziyaret edildi. Hemşerilerimize samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında üstün başarılar dileriz.
İş Gezisi kapsamında önemli temaslar gerçekleştirerek özellikle nakliye sektörünün karşılaştığı sorunları yetkili makamlara iletirken sorunların çözümü için lobi çalışmalarını gerçekleştirebilecek dernek ve kuruluşlara taleplerini aktarma fırsatı yakalayarak son derece verimli toplantılar gerçekleştirdi.