Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Erzurum ile Rize arasındaki yolu kısaltacak, dünyanın en uzun ikinci tüneli Ovit'i bitirmek için yoğun çalışıldığını, her iki tüpte (dört aynada) toplamda 21 bin metre kazı çalışmasının tamamlandığını ve 14 bin metre civarında beton kaplaması yapıldığını ifade etti.

 
Yaklaşım ve çığ tünellerinde de çalışmaların eş zamanlı olarak sürdürüldüğünü anlatan Yıldırım, "Bin 700 metrelik yaklaşım tünelinde kazı çalışmalarında 337 metre ilerleme ve bin 400 metrelik çığ tünelinde de 60 metre kemer betonu imalatı gerçekleştirildi" dedi.
 
Binali Yıldırım, "Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli'nde ağustosta ışık görülecek" müjdesini verdi.
 
Bakan Yıldırım, "2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapılan tünelin 719 milyon liraya mal olacağını ve bugüne kadar 383 milyon lira harcama yapıldığını" belirtti.
 
Ovit Tüneli'nin birçok özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda da istihdam sağlayan bir proje olduğunu hatırlatan Yıldırım, tünel projesinde 600 kişinin çalıştığını söyledi.
 
Ovit geçidinin çetin kış şartlarında yılın 4-5 ayında ulaşıma kapandığına dikkati çeken Yıldırım, "Ovit Tüneli'nin hizmete girmesiyle Rize-Erzurum arasındaki ulaşım hiçbir zaman kesilmeyecek. Ayrıca iki şehir arasındaki mesafe 50 kilometre daha kısalacak" diye konuştu.
 
Bakan Yıldırım, Rize'yi ve Karadeniz Bölgesini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayacak Ovit Tüneli'nin ticaret ve turizm açısından bölgeye hareketlilik kazandıracağını sözlerine ekledi.