Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 55. Olağan Genel Kurulu bugün Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Genel Kurula Kooperatif ortakları misafirler ve esnaf teşkilatı temsilcileri katıldı. Açılış selamlama ardından divan başkanlığına Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı seçildi. Program İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından 2016 tahmini bütçe ve mali tablolar okundu.

KURUMUMUZUN EN İYİ HİZMETLERİ ETMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ardından söz verilen Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy yapılan çalışmaları anlatarak, kooperatifin Türkiye geneline bakıldığında en güçlü kooperatiflerden biri olduğunu belirterek; “Teknoloji kullanımı ve evrak takibi noktasında hassasiyetle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız ve ekibimizin özverileri, ortaklarımızın geri dönüşleri ile başarıyı yakaladık. Başkan adayımız Zafer Ozan benim abimdir. Kendisine bir görev önerdik ama kabul etmeyerek aday oldu. Ben cesaretinden dolayı kendisini kutluyorum. Ama bu seçim sürecinde yapılan bazı açıklamaları bizi incitmiştir. Bu yanlış bilgilendirmelere cevap vermek isterim. Kredi kartı ile ödeme imkanı torba yasa ile kaldırıldı. Bu bizim inisiyatifimizde değildi. Aynı şekilde fon kullanımı ile ilgili merkez birliğimiz kullanımına son verdi. Bunun kararını bize merkez birliği aldırdı. Bu kararda Zafer Ozan’ında imzası vardır. Biz ortaklarımızla yönetimimizle çalışanlarımızla bir aileyiz. Biz bu kurumu ilimize en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışıyoruz. Bu yüzden tekrar aday olduk. Bu çalışmalarımızı daha ilerilere taşıyacağız” diye konuştu.

AKSOY ÇOĞUNLUĞUN OYLARIYLA YENİDEN SEÇİLDİ
1600 ortağın oy hakkı bulunan kooperatif seçiminde iki adayın listesi yarıştı. Genel Kurula katılım yoğun oldu. Başkan adayı Zafer Ozan, seçim şekli oylamasında ezici üstünlükle mevcut başkan Güven Aksoy lehine oy kullanılması ardından kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada “Bu iş bitmiştir” diyerek kürsüden indi. Ardından divan başkanı Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı elindeki Güven Aksoy’un listesini okuyarak katılımcıların açık oylamasına sundu. Yeni yönetim büyük çoğunluğun oyunu alarak yeni dönemde görev yapmaya hak kazandı.