Her ay düzenli olarak yapılması düşünülen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, İsmet Sivrikaya, Mustafa Arıcı , Coşkun Yeğen, AK Parti MKYK  yedek üyesi Nuran Alim, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Erbaş katıldı.

 
Belediye Meclis Üyesi Burak Çakıroğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ve AK Parti Teşkilat Başkanı Mehmet İbuk bir konuşma yaptı. Yapılan ve yapılması düşünülen çalışmaların istişareleri yapıldı.
 
Toplantı’da ev sahibi olarak Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Birlikte olmalarındaki asıl amaçlarının işbirliği içerisinde hizmet etmek olduğunu vurguladı.
 
BAŞKAN KASAP BAHANELERLE UĞRAŞACAK VAKİT YOK…
Başkan Kasap konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Buradaki Organizemizde Hizmetin hedefine ulaşılabilirliğini sağlayacak olan Belediye kurumu,  Muhtarlık, mahalle başkanlığı ve Meclis üyelerimizin de işbirliği içerisinde hızlı bir şekilde hizmeti gerçek amacına ulaştırmasıdır. Muhtar toplantılarını Belediyemizde yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bununla kalmayıp Mahallelerimizdeki yerinde inceleme ve tespit çalışmalarımızda devam edecek. İçimizde bir hizmet Aşkı var ancak hizmeti yetiştirmede eksikleri görüyorum. Bunu da söylemek de bir sakınca görmüyorum. Bu şekilde yaptığımız  diyaloglarla sorunları  planlı bir şekilde kontrol altına alıp gereğini yapma noktasında çözümlerini arıyoruz.  İlimizin Coğrafi ve iklim koşullarından kaynaklanan bazı handikapları var. Geçmiş yıllarında getirdiği birikimler var bunları da göz ardı edemeyeceğimiz gibi, bir buçuk yılda  çözümünü de yerine getiremeyiz.  Tabiki bahane üretmediğimiz gibi Bahanelerle de uğraşacak vaktimiz yok! sorunları çözmek için hep birlikte mücadele edeceğiz.”
 
BÜYÜK BİR GAYRET VE ÇABA İÇERİSİNDEYİZ…
 
Başkan Kasap, Rize’nin 20km’lik bir sahili olduğunu söyleyerek şöyle devam etti; “Rize’nin denize dikey olarak birtane bile sokağı yok özellikle araştırdım yani bir ucundan öbür ucu görünen bir sokağımız yok. İşte bu kentsel çarpıklığın en önemli göstergelerinden bir tanesidir. O açıdan biz kurallara riayet etmeye çalışıyoruz. İmar planlarımızı güncelliyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yirmi otuz yıl sonra yaşayacak olan  insanların çarpık kentleşen bir Rize’yi konuşmasını istemiyoruz. Biz bugünden o zamanın sorumlularıyız. Çocuklarımızı ve torunlarımızı düşünerek Planlamalarımızı yapmak durumundayız. İyi niyet ve samimiyetle söylüyorum! Büyük bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Bir fiil uygulama aşamasında çalışmalarımız görülmediği için vatandaşlarımız tarafından sanki bir şey yapılmamış gibi algılanıyor. Burada Meclis üyelerimiz var, Başkan Yardımcılarımız var, Onların hepsi bu konulara şahit yoğun bir tempo içerisindeyiz inşallah dönemimiz içerisinde bunlardan bazılarını gözle görülür hale getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Şehrimize hizmet etme noktasında bu toplantıların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.