Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Merkez Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kariyer buluşma gününü okul konferans salonunda gerçekleştirdi. Öğrencilere özgeçmişinden bahsederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Rahmi Metin; Lise yıllarında hayat ile çok mücadele ettiklerini söyledi. Korkuyu, nefreti, stratejiyi, kaçmayı, tereddütü, mutluluğu, acıyı bunların hepsini hissettik. Hissetmelisiniz sizde. Çünkü sizlerde karşı karşıya geleceksiniz zaman zaman ve bu karşılaşmalar sizlere eksi değil artı kazanımlar sağlayacak. Kendisinin Kale çay bahçesinde garsonluk yaptığını söyleyen Başkan Metin, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayb Birinci ve birçok iş adamının orada garsonluk yaptığına değinerek, ihtiyacımız olduğu için değil bir şeyleri becerebilmek uğruna yaptık. Hayatın zorlukları ile başa çıkamayan eğitimde de başarı gösteremez. İnanın bizler sizler kadar da şanslı değildik.

RİZE’YE NE VEREBİLİRİZ DUYGUSU…

Üniversiteyi bitirdikten sonra birkaç arkadaşı ile beraber Üniversite Mezunları derneği kurarak İletişim kurmayı onun da ötesinde ilişki kurmayı öğrendik diyen Başkan Metin, 96 yılında Şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı derneğimize davet ettik. Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu ve bir çok kişiyi. Niye? Onlarla tanışmak istiyorduk. Belediye Başkan Adaylarını çağırıp mülakatlar ediyorduk. Bunları hep içimizde olan duygu dan dolayı neydi bu duygu Rize’ye ne verebiliriz duygusu.

BAŞARILI OLAN İNSANLARIN ORTAK ÖZELLİĞİ SABIRDIR…

Başkan Metin; Spor da olmak üzere birçok alanda idareci olarak görev yaptım. 2004-2007 yılları arasında Türkiye nin en genç İl Genel Meclis Başkanları arasındaydım. Burda da Devletçiliği, devletin içerisinde bulunan idari birimlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olduk. Şimdi de 2019 Mart ayından itibaren Belediye Başkanı olarak karşınızdayım. Çocuklar, Başarılı olmuş insanların ortak özelliği nedir diye sorulunca yetenek denmedi ortak özellik sabırdır dendi. Evet başarılı olan insanlarda çalışma ve başarma azmi var, Hedef var. Bu kişiler, Ya gezerek, yada okuyarak bilgi havuzlarını genişletmiş başarılı olan insanlar. Kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. Kendinizi o zor işlerin içerisine bilerek atın çocuklar, pişersiniz! çünkü zaman çok çabuk geçiyor.

Öğrencilerin dikkatle dinledikleri Belediye Başkanı Rahmi Metin, Öğrencilerin sorularını cevaplayarak programını sonlandırdı. Başkan Metin, daha sonra okul idarecileri ile birlikte okulda yapımı tamamlanan Z kütüphanesi ve okulda yapımı devam eden mesleki Atölyeleri inceledi.