Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim yaptı.
Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edildi. Denetleme ekipleri ayrıca, açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.
Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını amaçladıklarını belirten İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olmasından yola çıkılarak, vatandaşları gördüğü olumsuzluğu adres belirterek 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri gerektiğini söyledi.