Otopark eksikliği trafik sorununun ortaya çıkmasına bir sebep olarak gösterilse de Rize Merkez’de trafik sorunun iyice artmasına neden olan bazı noktalar acele çözüm bekliyor.

Rize’de sorunların tespiti ve çözümü için elini taşın altına koyan işadamlarından Asım Çillioğlu Rize’nin trafik sorununun yaşandığı noktaları tespit ederek çözüm önerilerini açıkladı.

Rize’de yaz ve kış trafik uygulaması ile okul ve tatil günleri birde bayramlarda uygulanacak olan acil trafik planlanması yapılmasının zorunlu olduğunu söyleyen Çillioğlu “ Ziraat Bankası doğu kısmındaki sokağın Akbank kavşağındaki gibi Cumhuriyet Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne çiftli gidiş dönüş olması sağlanmalı.

Yıkılan sinema önünde taksi durağı trafiği tek şerit indiriyor. Şeyh Camii önünden Atatürk Caddesi’ne girişte park önlemenin yetersiz olması nedeniyle Atatürk Caddesi’ne tek araç girişin olması caddeyi daraltıyor.

100. Yıl Mağaza önünde trafik aksın diye yıkılan binaların trafiği rahatlatmasının aksine köşede var olan markete gelen araçların ikinci sıra park etmesi ile caddeye giriş daralıyor. Bu noktalarda acil çözüm üretilmesi, fikirler geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

Şehre gelen tur otobüslerinin de dikkate alınması gerektiğini belirten Asım Çillioğlu bu konudaki fikirlerini de paylaştı. Çillioğlu” Vergi dairesi blokları ile Halkbank arasındaki cadde ya da Belediye Başkanlık Binası ile Belediye Blokları arası veya Yapı Kredi Bankası Kuzey kısmındaki sokaklardan birine park yasağı getirilmesi ve şehre gelen tur otobüslerinin bekleme yerine çevrilebilir.

İlimiz turizmi için önemli olan ve tur otobüsü ile gelen turistlerin sıkıntı yaşadığı bu konuya acil çözüm getirilerek, turistlerin memnun edilmesi sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki otobüs ve minibüsle gelen turistler şehre giremeyince merkezde alışveriş yapma, yemek yeme imkanı bulamıyor. Lokantalarda sadece Rizeliler yemek yiyor,” dedi.

Haber :ARZU ERBAŞ