Mehmet Bekaroğlu'nun soru önergesi şöyle :

"Rize ili Fındıklı ilçesinde bulunan Fındıklı Guatr Hastanesi, 1962 yılında 2 katlı Sağlık Merkezi, 1986 yılında Devlet Hastanesi, 1988 yılında Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi olarak faaliyet yürütmektedir. 2005 yılında yeni hizmet binasına taşınan hastane, bugün 50 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Hastane hakkında web sitesinde, hastanenin tam donanımlı 2 ameliyathane, tiroit sintigrafi ünitesi, hemotoloji, hormon ve biyokimya laboratuvarı, radyodiagnostik laboratuvarı ve tam otomasyon sisteminin mevcut olduğu belirtilmektedir. Ayrıca hastanenin sağlık, teknik ve idari hizmetler sınıflarına mensup yaklaşık 65 çalışan personelinin olduğu, bunun yanında temizlik, güvenlik, tıbbi sekreter, yemek ve diyaliz hasta taşıma işlerinin hizmet satın alımı yoluyla yaklaşık 35 personel ile sağlandığı ifade edilmektedir. Hastanede birisi genel cerrah, diğerleri dahiliye ve aile hekimliği olmak üzere 3 uzman doktor, 1 diş hekimi ve 3 tane de pratisyen hekim bulunmaktadır. 
Konusunda Türkiye’de tek araştırma merkezi olan hastane, 2007 yılında uzman doktor açığı ile gündeme gelmiştir. Fiziksel donanım açısından modern olarak kurulan hastane, uzman doktor olmaması nedeniyle atıl kalmış, bölgedeki vatandaşlarımız da başka hastanelere gitmek zorunda kalmışlardır. Bugün yine hastane hakkında, 4 yıldır ameliyatların yapılmadığı, ameliyatların yapılmaması nedeniyle yatan hasta servisinin boş olduğu, hastanenin işlevsiz kaldığı ve yeterli sağlık çalışanının olmadığı, hatta sağlık çalışanı ihtiyacına rağmen hastane kadrosunda bulunan sağlıkçıların başka hastanelerde oldukları iddia edilmektedir. 
Guatr hastalıklarının en yaygın olduğu bölge olan Karadeniz için bu hastanenin önemi büyüktür.
Bu bağlamda;
1. Fındıklı Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi’nin kuruluş amacında belirtilen sağlıklı hizmeti verebilmesi için yeterli ekip ve ekipmanı var mıdır?
2. Hastanede 4 senedir ameliyat yapılmadığı doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?
3. Hastanede yeterli sağlık personeli olmadığı, gerekli atamaların yapılmadığı, hatta mevcut personelin başka hastanelerde görevlendirildiği doğru mudur? 
4. Hastanede şu an itibariyle değişik branşlarda kaç hekim görev yapmaktadır? 
5. Bölge halkı, Fındıklı Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi’nin kapatılmak istendiğini, bu nedenle çalıştırılmadığını iddia etmektedir. Gerçekten Fındıklı Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi kapatılmak mı istenmektedir; neden?
6. Fındıklı Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi’nin çalıştırılmaması nedeniyle kamunun zararı ne kadar olmuştur? Bu zararın doğmasından sorumlu olanların ortaya çıkartılması için bir soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?"