Daha önce Çiftekavak Dedeman önü, Fener Mahallesi, ve viyadük altlarında duvar üzerinde yapmış olduğu resim ve ışıklandırma çalışmalarının bir benzerini merkez Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Caddesini birbirine bağlayan ara merdivende gerçekleştirdi.

 
Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Caddesini birbirine bağlayan ara merdiven üzerinde çevre düzenleme çalışması yapan Rize Belediyesi, RİKADER ile iş birliği içerisinde yürütmüş olduğu çalışmada, merdiven kenarında bulunan duvarlara şehrin kültürünü ve farklı figürlerini ressamların yapmış olduğu sanatsal çalışma ile vatandaşa sundu.
 
Öncesinde şehre yakışmayan bir görünüm içerisinde olan ara merdiven yeniden elden geçirilerek ressamların yapmış olduğu birbirinden güzel motiflerle süslenerek Rize Belediyesi tarafından ışıklandırıldı.
 
Merdiven duvarlarına, Rize’nin kültürünü yansıtan Rize mimarisine uygun taş ve ahşap ev, kara kovan petek, çay ve taka gibi değişik figürler ressamlar tarafından çizildi.
 
Özellikle daha önce geceleri karanlık ve vatandaşın çekinerek kullanmış olduğu bir alan olarak bilinen merdiven yenilenen yüzü ile daha ferah bir görünüme kavuşturularak, işlevsel hale getirildi.