Bir günün değil her günün kadınlar günü olduğu bir toplumsal bilinç oluşturmak için mücadele edeceklerini vurguladığı açıklamada  MHP Rize İl Kadın  Kolları Başkanı Neşe Altay  şunları söyledi:

"Bütün insanlık olarak baktığımızda, gerek duygusal olarak gerekse fiziksel olarak en güçsüz, korunmaya ve kollanmaya en çok ihtiyaç duyacak varlık kadınlar olarak görünmektedir. Oysaki bu narin yaradılışın altında engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik yatmaktadır. Anne, sevgili, eş, evlat olma özelliğine sahip olan kadınlarımız bu özellikleri dolayısıyla insanlığın estetik bütünlüğü ile beraber toplumun vicdanını ve gücünü temsil etmektedir.

Tuğrul Beye karşı başlatılan isyanda, kılıç kuşanıp emrindeki askerlerle beraber eşinin yanında savaşan ALTAN CAN HATUN,

Saka Türklerinin başındaki TOMRİS HATUN,

“Ey Şirin gel, muhabbet yolunda adım atma, bundan sakın

Sen yoksa bu yolda Ferhat’ın başına geleni işitmedin mi?’’ dizelerinin sahibi Delhi Türk Sultanlığı yapmış RAZİYE SULTAN,

‘’Türk çocuğu öksüz kalır, yurtsuz kalmaz’’ diyen NENE HATUN unutulur mu hiç?

İnsan hayatı ana rahmine düşüşle başlayıp ölüme kadar uzanan, günlük koşturmacaların ve telaşların olduğu bir süreçtir. Bu süreç içinde hayatın gerçek anlamını ıskaladığımızı, hayatın temelinin sevgiden ibaret olduğunu hatırlatan annelerimiz, kızlarımız, eşleriniz bütüncül manada kadınlarımız değil midir?

Kutsal annelik görevinin yanı sıra üstlendikleri roller ile günümüzün çağdaş medeniyetinin oluşmasında büyük katkı sağlayan kadınlar, tarihimizin her döneminde devletlerin kuruluşundan yönetiminin her kademesinde yer almış ve gereken saygıyı görmüştür.

Bu manada kadınların toplumda hak ettikleri saygın yeri alması, bireysel hak ve özgürlüklerine sahip çıkması, yaşadıkları sorunların çözümünde rol oynaması bakımından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemli bir farkındalık yaratmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşamdaki yerinin sağlamlaşması ve hak ettiği saygıyı görmesi için siyasi partiler olarak bizlerde elimizden geleni yapacağız. Bir günün değil her günün kadınlar günü olduğu bir toplumsal bilinç oluşturmak için mücadele edeceğiz.

Asla unutulmamalıdır ki; “İstikbal, neslin emanetçisi olan kadınlarımızın ellerinde şekillenecektir.” Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım."