Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 58 yaşındaki Osman Turan Bozacı, Pazar ilçesinde toprağa verildi.

Bozacı için Pazar Sahil Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze namazına; Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Bozacı’nın tabutuna Beşiktaş Kulübü bayrağı ve atkısı ile Emek Partisi (EMEP) bayrağı konuldu.

Namazın ardından ambulansa konulan cenazenin önünde Osman Turan Bozacı’nın büyük fotoğrafı ile Belediye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Kortej kurulurken, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile Bozacı ailesi ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş arasında kısa süreli bir güzergah tartışması yaşandı.

Sloganlar atarak yürüyen grup, Belediye Meydan Parkı’nda toplandı. Burada yapılan konuşmalarda, barış çağrısında bulunuldu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Bizlerin tek dileği var adil bir yaşam istiyoruz ve adil yaşamın sonucu olarak da adil bir ölüm istiyoruz. Türkiye’nin her yanından geldik, Ankara’da buluştuk. Çok renkliydik. Altını çizerek söylüyorum, milli ve yerliydik. Elimizde ne vardı biliyor musunuz? Elimizde barış, eşitlik, özgürlük, kardeşlik yazıyordu. Akan kan dursun yazıyordu” ifadelerini kullandı.



Cenaze daha sonra Şentepe köyüne götürülerek buradaki aile mezarlığında defnedildi.