Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan bir süredir bazı sosyal medya hesapları üzerinden Çayeli Senoz Vadisi üzerinde takribi 4 yıl önce yapımı tamamlanan karayolu istinat duvarı ile ilgili bir takım yanıltıcı bilgilerin paylaşıldığını belirterek konuyla ilgili detayları aktardı. Karahan "İşin aslı şudur ki; Çayeli / Kaptanpaşa Yolu’nun ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış ve Kırtur Turizm İnş.Taah.Elekt.San.Tic.Ltd.Şti. yüklenici sıfatı ile işe başlamıştır. İhale sürecinde karayolu güzergâhı üzerinde bir çok noktada imalatlar devam ederken, bahse konu Kaptanpaşa / Yeşiltepe Köyü yol ayrımında ana dere üzerinde bulunan tarihi “Taş Kemer Köprü” nün olduğu noktada yapımı tamamlanan beton duvar imalatı ile ilgili olarak, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun muhtemel bir şikayet üzerine yerinde yaptığı tespitle, burada yapılan imalatın tarihi miras kabul edilen “Tescilli Yapı” statüsündeki tarihi köprünün taş dokusu uyum sağlamadığı ve gerekli düzenlemenin yapılmadığı durumda hukuki yollara başvurabileceğini ifade etmesi üzerine, 2018 yılı Kasım ayında yüklenici firmanın taahhüdü ile “bedeli yüklenici firma tarafından karşılanmak üzere” taş kaplama yapılmasına karar verilmiştir. Yapılan imalat köprünün ana yol güzergâhı tarafında kalan, sağda ve solda toplam uzunluğu 110 mt civarında tamamlanmış bir imalat olup, yağışların ve dere taşkınlarının yoğun olduğu dönemlerde tahrip olmaması adına belli bir hacimde inşa edilmiştir" dedi.

"4 YIL GEÇTİKTEN SONRA ISITILARKA GÜNDEME GETİRİLDİ"

İshak Karahan "Yapılan imalat ile ilgili olarak ısrarla birilerine rant devşirildiği veya kamu kaynaklarının boşa harcandığı yönünde yapılan değerlendirmeler asla gerçeği yansıtmamakla birlikte, bu tür söylem ve paylaşımların bir kısmı bilgi eksikliğinden kaynaklansa da, önemli bir kısmı iyi niyetten uzak, sadece siyasi muhaliflik üzerinden ortaya bir polemik çıkarma amacı taşıdığı aşikardır. Konunun üzerinden 4 yıl geçtikten sonra bugün ısıtılarak tekrar gündeme getirilmesi, burada ki maksadın ortaya konması noktasında ayrıca üzerinde durulması gereken durumdur" şeklinde konuştu.

"GÜBRE FİYATLARI İLE KIYASLANMASI İNSAF SINIRLARINI ZORLUYOR"

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan "Bu noktada yapılan imalatın gerekli ya da gereksiz olduğu yönünde yapılan değerlendirmeler tamamen göreceli olup, buradan hareketle belli başlı ihtiyaçlar mukabilinde hemşerilerimiz tarafından yapımı haklı olarak talep edilen, planlanan ama henüz tamamlanamayan imalatlarla mukayese edilmesi, hatta maksadının çok çok ötesinde gübre fiyatlarına verilen veya verilemeyen desteklerle kıyaslanması insaf sınırlarını zorlayan bir durumdur. Eleştiri en temel hak olmakla birlikte, haklı olanlarını büyük bir saygı ile karşılıyor ve kendimize payeler çıkarıyor olsak da, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak suizanla yapılan, bilgi ve belgeye dayanmayan değerlendirmeler, yorumlar ve paylaşımlar, muhataplarına yapılan birer haksızlık olmanın ötesinde, inanan insan için Peygamber Efendimizin (SAV) ifadesi ile bildiğini değil “Kişinin her duyduğunu söylemesi, ona günah olarak yeter”ifadelerini kullandı.