Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç'un açıklaması şöyle:

"Değerli üyemiz elektrikteki yüksek artıştan meydana gelen yüksek maliyetlerimize etki eden dondurma için kâr oranımızın arttırılması veya maliyetimizdeki artısın en aza indirilmesi yönünde birlik ve beraberlik içeresinde olmaya hepinizi davet ediyoruz. eğer hep beraber hareket edersek menfaatimize olacağını bilmenizi isteriz.Zaten geçen yıla oranla dondurma fiyatlarında yüzde 70 e varan fiyat artışları mevcuttur, bu fiyatlara zaten dondurma satışı düşer, belki ciro olarak yüksek görünsede aslında adet olarak satışımız düşeceğinden maliyet yüksek oranda artacaktır.

Her zaman küçük esnaftan beslenen büyük firmaların oyununa gelmeyelim. Bu sezon dondurma satmazsak ne olur ? Çalışarak zarar edecek değiliz. Aylık ortalama 3000 TL dondurma satan bir işyeri zaten bütün kârını bu dondurma firmasına ve elektrik maliyetine ödeyecek, yaz döneminde oran daha da yukarı çıkacağı gerçeğinin bilincinde olmalısınız.Şahsen kendi işyerimde dondurma satmayı düşünmüyorum. Nedeni ortada, fırıncıdan, ulusal zincir marketlere, dondurma veren malum firma zaten sezon sonu birçok müşterisini mağdur etmiştir ve şimdide ‘sizlere şöyle ıskonto var aman kaçırma’ gibi davranarak yanlış yönlendirme yapacak, daha sezona çok var ...

Siz değil, bu üretici firmalar elektrik parası ödesin. Hem de o dondurma dolaplarına bağladığınız sermayeyi başka ürüne bağlasanız inanın çok daha kârlı olursunuz.Zaten yüksek fiyatlardan dolayı islerimizdeki düşüklük bide maliyet artısı bu dondurma ürünlerini satarak zarar etmemize sebep olacağını hatırlatır ve ‘dolap alma sezon açma’ konusunda aceleci olmamanızı tavsiye ederken, birlikte hareket etmemiz menfaatimize olacağını belirtmek isteriz."