ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcısı Dr.Turgay Turna ve beraberindeki 6 kişilik heyet 11-13 Kasım 2015 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümünde açılan çay alanlarının ıslahı kapsamında doku kültürü eğitimine katıldı. Eğitim programına Yeditepe Üniversitesi Sağlık A.Ş Rize Bölge Koordinatörü ve Yeşiltepe Organik Çay Projesi'nin yöneticilerinden Ahmet Ali Kork’ta katıldı.


 
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü personeli, eğitim kapsamında Yeditepe Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Bahar Soğutmaz Özdemir’den teorik ve uygulamalı eğitim aldı. YU-AGAM laboratuvarlarını yerinde inceleyen heyet, ÇAYKUR Çay Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan ve yatırımları devam eden laboratuvarları örnek alarak, laboratuvarı beğenip, yapılan çalışmaları takdirle karşıladı.

 
Eğitimin son gününde, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü heyeti, Yeşiltepe Köyü Organik Çay tarım sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Rize’de Karadeniz Bölge Müdürlüğü AR-GE ekibi ile hizmet veren Yeditepe Sağlık Hizmetleri A.Ş Merkez Ofisini ve Yönetim Kurulu Başkanı Emrah İnce'yi makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında 2015 yılı 3. AR-GE raporunun son halini beraber değerlendirdiler. Ayrıca 2016 yılı içerisinde, Yeşiltepe Köyü  protokole dahil edilerek, Dumankaya Köylerinde çay hasadı zamanı Yeditepe Üniversitesi öğrenci kulüplerinin koordinesi ile belirlenecek sayıda istekli öğrenci Rize’de çay hasadı, köy yaşamı ve organik tarımın uygulamaları konularında, en az 3 gün süre ile misafir edilmesi, etkinliklerinin ve projelerinin içselleştirilmesini hedeflediklerini ve bu anlamdaki talepleri görüştüler.

 
3 gün süren eğitim sonunda katılımcılara eğitime katıldıklarına dair sertifikaları verildi.






Kaynak: Yeditepe Üniversitesi