Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü ‘Evde Eğitim’ uygulamasının bir başka ayağı olan “Hastane Özel Eğitim Sınıfı” düzenlenen törenle tanıtılarak hizmete açıldı. Bir haftadan uzun süre hastanede kalacak olan çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için Rize Devlet Hastanesinin çocuk servisinde hizmete sunulan eğitim sınıfının açılış törenine, Vali Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ile İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak katıldı.

Vali Çeber Hastane Özel Eğitim sınıflarının çok yararlı olacağını belirterek ‘Çocuklarımız tedavilerini görürken, eğitimlerini etkileyecek açıklıklar oluşuyordu. Bu projemizle çocuklarımızın derslerinden geri kalmamalarını ve kendilerini burada yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalıştık’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da "Hastalıkları sebebiyle eğitimleri yarım kalan öğrenciler bundan sonra hazırlanan sınıfta öğretmenler eşliğinde eğitimlerini sürdürecekler. Hastane sınıfına gelemeyecek durumdaki öğrencilere ise odalarında eğitim hizmeti sağlanacaktır.İlköğretim veya özel eğitim programları uygulayan ortaöğretim kademesinde öğrencilerin haftalık ders saati haftada 10 ders saatinden az olmayacak şekilde planlanacak.” dedi.

Ders tahtasına ilk yazıyı yazan Vali Çeber ‘Sağlık en önemli varlıktır, her şey çocuklarımız için’ şeklinde not düştü. Açılışın ardından Vali Kemal Çeber ve beraberindekiler hastanenin çocuk servisine giderek hasta yatan çocukları ziyaret edip, sohbet etti.