Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün birlikte yürüteceği projenin açılış törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile çok dayıda devetli ve sporcu gençler katıldı.

“ Spor’la Büyüyorum “ Projesi ie Rize il merkezinde 12 okuldan 1 ve 5 sınıflarında eğitim gören 1035 öğrenci 9 spor branşında alanlarında uzmanlaşmış antrenörlerle 1 yıl boyunca sportif etkinliklerde bulunacaklar.

 Gençlik Merkezi, “Çok Amaçlı Spor Salonun” da Açılış konuşmasını Vali Erdoğan Bektaş’ın yaptığı proje de Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Atrenörler eşliğinde spor aktiviteleri protokol mensuplarına gösteriler le tanıtıldı.

Açılış töreninde konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş “Rize Valiliği himayelerinde Rize Belediyesi, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdikleri proje ile 12 okuldan 1 ve 5 sınıflarında eğitim gören 1035 öğrencinin Fiziksel Etkinlik derslerinde Rize Belediyesi toplu taşıma araçları ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor salonlarına taşınacağını ve belirlenen branşlarda uzman antrenörler eşliğinde doğru yöntem , teknikler ve doğru araç gereç ile sporun temel unsurları öğretilerek spora yatkınlık testleri yapılarak branşlara yönlendirileceğini ayınca amaçlarının öğrencileri spor aracılığı ile kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu belirtti.

Günün anısına çocuklarla toplu fotoğraf çektiren protokol üyeleri ; “ Okul başarısını iyi yönde etkileyen, disiplinli olmayı sağlayan aktivitelerin, çocukların sorgulayıcı düşünmelerini de sağladığını dile getirerek gençlerimize başarılar diliyorum” dediler.

12 okuldan 1 ve 5 sınıflarında eğitim gören 1035 çocuğun katılacağı Spor’la Büyüyorum Projesi 06.11.2017 tarihinde başlayacak 08 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.