Memleketi Rize'de aralarında husumet bulunan bir kişinin Özgür Demir'e attığı iftira adliye koridorları yerine hastanelerde süren bir hukuk mücadelesine dönüştü. Özgür Demir, memleketi Rize'de arasında husumet bulunan bir kişinin iftirasına uğradı. Bu kişinin "Özgür Demir'in akli dengesi yerinde değildir kendisine vasi tayin edilmeli" şeklindeki şikayeti ile Demir, akli dengesinin yerinde olduğunu kanıtlamaya mecbur kaldı. Üstelik bu mücadele için Trabzon ve Samsun'a uzanan bir yolu tepti.


 
Hakkındaki şikayetin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene olan Özgür Demir'e psikolojik bozukluk tanısı konuldu ve vasi tayin edilmesi önerildi. Arasında husumet bulunan kişi ile, tanıyı koyan doktor arasındaki ikili ilişkiler sonucunda kendisine bu raporun verildiği iddiasında bulunan Özgür Demir kimseye derdini anlatamadı. 

 
Özgür Demir bundan sonra yaşadığı o kötü süreci şöyle anlattı: " Aramda husumet bulunan kişinin şikayeti ile başlayan bu süreç sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bana psikolojik bozukluk tanısı konuldu. Ancak bu tanının konulma nedeni doktor ile aramda husumet bulunan kişinin ahbaplığı. Elbette mahkeme heyeti beni dinlemedi ve beni haksız buldu. Ancak, Rize dışında bir hastanede tekrar muayene olma isteğimi kabul eden mahkeme beni Trabzon'a yönlendirdi."

 
Trabzon'daki hastaneden sağlıklı olduğuna dair rapor alsa da hukuk mücadelesi bitmez Özgür Demir'in ve yolu Samsun'a kadar uzanır. 

 
"Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nden almış olduğum aksi yöndeki rapor ile aslında sağlıklı olduğum ortaya çıktı. Ancak, Rize'de ki olumsuz rapor veren hastane Eğitim Araştırma Hastanesi üst basamak bir hastane olduğu için karşı tarafın yeni girişimleri ile bu defa da Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildim." Diyen Özgür Demir buradan da sağlıklı olduğuna dair rapor aldı ve sevincini şu sözlerle ifade etti. " Çok şükür Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nden de sağlıklı olduğuma dair rapor aldım. Mutluyum.  " dedi.