Engindere Mahallesi Muhtarlığı tarafından Rize Belediyesi’nin katkıları ile kadınlar için oluşturulan sosyal alan içerisinde Kur’an-ı Kerim eğitim sınıfı, Dikiş – Nakış sınıfı – TC. Sağlık Bakanlığına Bağlı Halk Sağlığı Merkezi ve Engindere Muhtarlığına ait toplantı salonu bulunuyor. Kadınlar için oluşturulan alanda ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Halk Sağlığı Merkezinde mahallede ikamet eden 30 yaş üzeri kadınlara isteğe bağlı olarak kadın hastalıkları üzerine kanser taraması uzman hekim eşliğinde yapılabiliyor.

 
Mahallede ikamet eden kadınları sürekli bulunmuş oldukları ev ortamından sosyal aktivitelerin bulunduğu bir ortama çekebilmek adına oluşturulan sosyo- kültürel ve eğitim çalışmalarının yürütüleceği Molla Ahmet Efendi Vakıf Merkezi’nin açılışına, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Belediyesi Meclis Üyeleri, çevre mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılış töreninde kurdele kesim öncesi konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: “Rize Belediyesi olarak ilimizde farklı mahallelerimizde bu gibi alanların oluşturulması noktasında elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Muhtarlarımızın öncülüğünde bizlerde Rize Belediyesi olarak gereken desteği gösteriyoruz. Bu gibi faaliyetler mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın yerel ve genel anlamda gelişmesinde ve eğitiminde katkıda bulunacaktır. Bu alanımızın oluşturulmasında büyük emek sarf eden fakat geçirmiş olduğu bir iş kazası yüzünden bugün aramızda bulunamayan Engindere Mahallesi muhtarımız Mustafa Mavi’ye acil şifalar diliyorum. Bu eğitim merkezimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Geçirmiş olduğu iş kazası nedeni ile hastanede tedavi altında bulunan Engindere Mahallesi Muhtarı Mustafa Mavi’nin açılışa katılamamasından dolayı açılışta hazır bulunan Baş Aza Ercan Dinç mahalle muhtarlığı adına yapmış olduğu konuşmasında; Mahallemiz için böyle bir alanın oluşturulması mahalle sakinleri olarak önemsediğimiz bir çalışmaydı. Mahalle Muhtarımız Mustafa Mavi’nin Rize Belediyemiz ile koordineli bir şekilde ortaya koymuş olduğu eğitim merkezi için bizlerden desteğini esirgemeyen Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’a mahallem adına teşekkürlerimi sunar, geçirmiş olduğu iş kazası sonucu şuan hastanede tedavi altında bulunan muhtarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı tarafından kesildi. Açılış sonrası Eğitim Merkezi gezildi.