'Ayın Gençlik Merkezi' uygulamasında, merkezlerin faaliyetleri ve projeleri başta olmak üzere belirlenen performans kriterleri dikkate alınıyor.

 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile 81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerini daha aktif hale getirmek, merkezde düzenlenen faaliyetlere daha fazla gencin katılımını, sosyal medya kullanım kalitesini arttırmak ve yeni projelerin ortaya çıkmasını sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda başlatılan uygulama kapsamında 2015 Ekim ayında ise başarılı çalışmalarıyla Rize Çayeli Gençlik Merkezi “Ayın Gençlik Merkezi” seçilmiştir.
 
Gençlik merkezinin açmış olduğu Güzel Sanatlar Kulübü, Kişisel Gelişim Kulübü, Müzik Kulübü, Tasarım Kulübü, Zekâ Oyunları Kulübü, Kur’an Kursu ve Değerler Eğitimi, Bilişim ve Teknoloji Kulübü, Yöresel Halk Dansları Kulübü, Spor Kulübü gibi kulüpleriyle 2015 yılında yüzlerce genç yararlanmaya devam ediyor. Çayeli Gençlik Merkezi, Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, okul ziyaretleri, Şehitlik Ziyaretleri, sinema gösterimleri, madde bağımlılığıyla ilgili seminerler, anma etkinlikleri, tiyatro gösterileri, konserler, sertifika programları ve spor etkinlikleri gibi birçok faaliyeti de uygulamaya koyarak yöre gençlerinin gelişimine katkı sağlıyor. Bu faaliyetleri değerlendiren Bakanlık, Çayeli Gençlik Merkezi’ni Ekim ayının gençlik merkezi olarak belirledi.
 
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Rize Çayeli Gençlik Merkezi Müdürünü ve Gençlik Liderlerini Ekim ayında gerçekleştirdikleri başarılı proje ve etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum. 2016 yılı içerisinde de yürütecekleri çalışma ve faaliyetlerle aynı başarıyı yakalayacaklarına inanıyorum” dedi.