Rize Belediyesi Eski Başkanlarından Merhum Ekrem Orhon ölümünün 32. yıldönümünde Rize Kalesi’nde bulunan mezarı başında düzenlenen törende anıldı.

Törene Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak, Merhum Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ve eşi Ahmet Dervişoğlu katıldı.

Törende katılımcıların konuşmalarını yapmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Müftü Vekili Çakmak tarafından Merhum Orhon ve ebediyete intikal etmiş diğer belediye başkanlarının ruhuna dua edildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize’nin yetiştirmiş olduğu müstesna kişiler vardır. Onların elbette birincisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onların ve Türkiye’ye hizmet edenlerin yolunda biz de bir rol almış bulunmaktayız. Rahmetli Ekrem Orhon’un yapmış olduğu çalışmalar Rize Belediyesi sınırları içerisinde sınırlı kalmamıştır. Rize’yi başka illerle ve bölgelerle temasını sağlayacak birçok projenin de öncülüğünü yapmıştır” dedi.

Mehrum Ekrem Orhon’un damadı Ahmet Dervişoğlu, “Ekrem Orhon’un büyük projeleri arasında 10 km uzunluk ve 50 m genişlikteki sahil yolu vardı.  İlk projeye göre yol denizi yalayarak devam ediyor. Büyük Reis buna itiraz ediyor. Ahmet Kabil’in dediğine göre, teknesine binip sahilden çok açıktan nerde ise Karadeniz’in kuzeyinden sahile paralel ilerliyor ve güzergah bu olacak diyor. Karayolları ilgililerine bu şaka gibi geliyor ve itiraz ediyorlar. Bu projeyi kabul ettirmek için Ekrem Bey çok zorlu bir mücadele veriyor. Bana dediğine göre 65 kg çay hediye ediyor, bütün ikna kabiliyetini kullanıyor ve proje tasdik edilince sevinçten ağlıyor. Böylece olmaz denileni olduruyor” diyerek, “Hayatı boyunca Ovit Tüneli projesini gerçekleştirmek için çaba sarf ediyor ve o yolda vefat ediyor. Şimdi 14 bin 300 metrelik 2 tünelin yarıdan çoğu bitmiş durumda. 2016 Ağustosunda hizmete girmesi planlanıyor.” şeklinde konuştu.