İstihdamın üretimle paralel olarak artacağını vurgulayan Çillioğlu şunları söyledi.” Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısını çok olumlu buldum. Hatta Rize Valimiz Erdoğan Bektaş ile bir araya gelerek bu konuda neler yapabileceğimizi konuştuk. Bu paralelde bazı toplantılarda yapıldı ancak biz dahil STK lar tarafından bir hareket kaydedilmedi. Ancak biz işletme olarak bunları gözetmeden kendi bünyemizde biraz daha yatırıma yöneldik. Bu yönelimle birlikte istihdamımızın artacağını planladık. Çünkü istihdam üretimle paralel olarak artabilir.” dedi

Ülkenin içinde bulunduğu coğrafya ve sahip olduğu değerler göz önüne alındığında daha iyi yerlerde olması gerektiğini söyleyen Asım Çillioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. “ bugün yatırımda hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu nedenle yatırıma ağırlık vermemiz gerekiyor.bu girişim istihdamı da artıracaktır. İstihdama sadaka kültürü şeklinde bakmamamız gerekiyor.yatırım boyutunda değerlendirmeliyiz. Ben de bu yönde harekete geçtim ve 5 yeni kişiye istihdam sağladım.Bir anlamda Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına ilk etapta 5 kişi alarak cevap verdim.”

İş dünyasına yatırım ve istihdam çağrısında bulunan Çillioğlu” Sürekli üretimi ve yatırımı düşünmeliyiz.Üretimi düşünmek istihdamı artıracaktır.Bir çok sektörde eksik kapasiteyle çalışıldığını gözlemliyorum. Öncelikle kapasite artırıma gitsinler ardından çalışana zaten ihtiyaç duyacaklar ve istihdama katkı sağlayacaklardır” dedi.

Kaynak:kaçkartvcomtr