ESKİ Meclis Başkanı, Milli Eğitim Eski Bakanı Köksal Toptan üyesi olduğu Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin (SALVADER) organize ettiği programda ilkokul öğretmeni Mustafa Kara ile buluştu. Elinde çiçeği ile öğretmenin kapısı çalan Toptan yıllar sonra ilk kez gördüğü öğretmeni ile uzun uzun sohbet etti. Camidağı Köyü İlkokulunda okurken öğretmenliğini yapan Mustafa Kara ile çok güzel anılar biriktirdiğini ifade eden Toptan “Bugün benim için olağanüstü bir gün. Bizim bugünlere gelmemizde, bildiğimiz her şeyi öğrenmemiz de birinci emek sahibi Mustafa hocamı gördüğüm için heyecanlıyım mutluyum gururluyum. Hele onu sağlıklı görmek beni daha da heyecanlandırdı ve mutlu etti. Bizi bulunduğumuz yerlere getiren Cumhuriyetin yetiştirdiği birinci kuşak öğretmenler ve onların arkasından gelen öğretmenlere millet olarak şükran borçluyuz. Hepimizin içtiği suda, yürüdüğü yolda, yediği yemek de onların katkısı vardır. Onlara sahip çıktığımız, onları unutmadığımız, onların gösterdiği yoldan sapmadığımız, onların gösterdiği dürüstlüğü içselleştirdiğimiz zaman ülkemizin kalkınması ve gelecek kuşakların da mutlu olmasını sağlarız. Sevgili hocama bundan sonraki yaşamında da sağlık dolu günler diliyorum. İnşallah biz de o yaşlara geliriz ve böyle sağlıklı geliriz. Köy okulunda okuduk, evimiz okula da yakın mesafede idi, kışın odun taşırdık okulumuza. Tek sınıflı bir okulda okuduk ve güzel anılar biriktirdik” dedi.

Mustafa Kara öğretmende çok özel günlerden birini yaşadığını belirterek “Birinci sınıfta benim öğrencim oldu. Kabiliyetli bir öğrenciydi ve o kabiliyeti hala daha devam ediyor. Benim yetiştirdiğim çocuklarım talebelerim çoğunluğu güzel mevkilere geldiler. Hepsi ile gurur duyuyorum, çok mutlu oluyorum” dedi.

Dernek olarak bu anlamlı buluşmayı sağladıkları için mutlu olduklarını ifade eden SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan” Heyecanlıyız, mutluyuz, tarihe tanıklık ediyoruz. Hocamız ile öğrencisi olan Eski Milli Eğitim Bakanımızı, Eski Meclis Başkanımızı buluşturduk. Gerçekten bu anı hep birlikte yaşadık. SALVADER'in eğitime verdiği önemin bir başlangıcı olarak bunu addediyoruz. Hem değerlerimizi ön plana çıkartıyoruz hem eğitime verdiğimiz önemin altını çiziyoruz” açıklamasında bulundu.