Rize Kent Konseyi’nin Rize Valiliği ve Rize Belediyesi himayesinde ve Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Türk Kadınlar Konseyi Derneği Rize Temsilciliği iş birliğinde gerçekleştirdiği “Ezelden Ebede” adlı programda Rize konuşuldu. İl protokolünün yanı sıra STK Temsilcileri, il dışında yer alan Rize dernekleri temsilcileri ve iş dünyasından önemli isimlerin katıldığı gece Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Oda Orkestrası dinletisi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi folklor ekibinin gösterisi ile başladı. Gecede her davetlinin Rize ile ilgili beklentilerini dile getirmesine imkan sağlanırken, yapılan istişarelerde demiryolu, halkın denizle buluşması için sahil düzenlemesi, Rize Şehir müzesi ve turizm gibi beklentiler ön plana çıktı.

Rize kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse birlik ve beraberlik sağlanması halinde beklentilere cevap bulunabileceğini vurgulayarak “Bir nevi Rize’nin kurtuluş yıldönümü vesilesiyle Rize’de ve diğer kentlerde yaşayan tüm hemşerilerimizi kapsayan ortak aklı bir araya getirmek ve bu sayede ilimizin önceliklerini gündemleştirerek kanaatleri etkilemeye çalışmak amacıyla organize edilmiştir” dedi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise “Bu güzel gecede ilimizin tüm paydaş kurumlarının ve il dışından gelen Rizeli hemşerilerimiz bir arada bulunması ve bu güzel kaynaşmanın sağlanması bizleri mutlu etmektedir. Bu tür birliktelikler Rize’mizin önceliklerinin belirlenmesi ve sorunlarının çözülmesi noktasında büyük katkılar sağlamaktadır. Bu birlikteliğin sağlanması doğrultusunda emeği geçen Rize Kent Konseyimize ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE’NİN İMRENDİĞİ, ÖZENDİĞİ, GIPTAYLA ANLATTIĞI BİR ŞEHİRDEYİZ'

Rize Valisi Kemal Çeber de birliktelik vurgusu yaparak "Bütün Türkiye’nin imrendiği, özendiği, gıptayla anlattığı bir şehirdeyiz. Memleketini çok seven, Rize’nin tüm detaylarını takip eden bir değerimiz yani Cumhurbaşkanımız var. Çok güçlü bir bürokrasimiz var. Ankara’nın en üst düzey makamlarının çoğu hemşerilerimiz. Hepsi de memleketimiz için ne yapabiliriz düşüncesinde. Bu akşam salonda birliği beraberliği görüyoruz. Bugün buradan Rize için çıkacak her öneri ve sorun bu birliktelik sayesinde en kısa sürede hallolacaktır. Birlik içinde olursak uyum ve koordinasyon sağlarsak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmaz” diye konuştu.