ÇAYKUR’un ana sponsorluğunu yaptığı sergi Rizeliler tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı.

Bazı üyelerinin kendi ülkelerindeki durum nedeniyle sergi için Türkiye’ye gelemediğini sözlerine ekleyen Üst, "Filistinliler Gazze’den çıkış alamadı. Fakat hepsi eserleriyle katıldılar. Onların eserleri de sergimizde yer alıyor" şeklinde konuştu.
Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, sergiden memnun kaldıklarını ve Rize’nin tanıtımı noktasından bu tip programların desteklenmesi ve gerçekleşmesi gerektiğini dile getirerek, "Şükran Hanım’a Rize’nin tanıtımı noktasındaki güzel planları ve programlarından dolayı teşekkür ediyorum. Vali Bey ile biz geçen yıl zaten konuşmuştuk, destek olma fikrimiz zaten vardı. Rize için yaptıklarından dolayı zaten destek olmamak elde değil. Rize’nin çayın dışında da tanıtıma ihtiyacı var. Biz bu yönde Şükran Hanım’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
VALİ’YE KENDİ RESMİ HEDİYE EDİLDİ

Vali Ersin Yazıcı’ya yaptığı portre resmini hediye eden Azerbaycanlı konuk ressam Nevai Metin Memmedoğlu da, böylesine etkinliklerin hem kültürlerin dayanışmasını, kültür alışverişini ve yörelerin tanıtımı için önemli olduğunu belirtti.

Katılımcı sanatçıların Trabzon, Rize ve Tiflis’teki çeşitli mekanlarda resim çalışması yapacağı festival, 29 Temmuz’da sona erecek.