Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi Türkiye Spor Toto Süper Ligi takımlarından Çaykur Rize Spor ve Aytemiz Alanya Spor müsabakasının ardından, taraftar tarafından kirletilen tribünlerin temiz kullanılmasına dikkat çekmek için tribünleri temizledi. 
Müsabaka sonrası ellerine çöp torbasını alarak bütün stadyumu baştan aşağı temizleyen Kent Konseyi gençleri Rizelilerin taktirini topladı. Daha önce 2014 yılında oynanan Japonya- Brezilya dostluk maçı ve 2018 de oynanan Japonya-Kolombiya Dünya Kupası maçı sonrasında Japon taraftarlar tribünleri temizlemiş ve bütün dünyanın taktirini toplamıştı. Japon taraftarlardan sonra dünyada stadyum görevlileri dışında stadyumu temizleyen taraftar Rize taraftarı oldu. 
Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Asım Can Civelek yaptığı açıklamada temizliğin Türk toplumunun ve İslam inancının hassas olduğu konulardan biri olduğunu, futbolun sadece oyundan ibaret olmadığını kültür yansıması olduğunu belirterek " biz bir başlangıç yaptık, umut ediyoruz ki taraftarlar tribün temizliği konusunda biraz daha hassas olurlar ve bizim yaptığımız diğer takım taraftarlarına örnek olur" dedi