Haziran 2012’de çalışmalarına start verilen 8,5 km’lik Güney Çevre Yolu’nun Ağustos 2017’de açılması planlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal toplam maliyeti 300 milyon TL’yi bulacak olan Güney Çevre Yolu’nun bölge için çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti.



Karal, açıklamasında “Hastane kavşağında başlayan çalışmalar Pehlivantaşı’nda sona erecek. Bu yatırım doğrultusunda oluşan istimlak çalışmalarının karşılığı olan bedeller hak sahiplerinin verildi. Bu yol sayesinde Pehlivantaşı’ndan Timya Vadisi’ne gitmek 20 dakikadan 2 dakikaya iniyor. Köprüler, menfezler, bağlantı yollarıyla beraber birçok çalışmalar yapılıyor. Yıllardır özlemini duyduğumuz bir projeydi ve bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüklenici firma Ağustos 2017’de çalışmaları bitirecek ve yol hizmete sokulmuş olacak. Proje aşamasında olan ve Güney Çevre Yolu ile bağlantılı olan Salarha Tüneli çalışmaları da sürüyor. 2 bin 700 metre uzunluğunda bu tünel ile birlikte Güney Çevre Yolu çalışmaları tamamlandığında Rize ve bölgemiz büyük bir nimetten faydalanmış olacaktır.” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal açıklamasının sonunda, Güney Çevre Yolu sayesinde şehrin doğusu ile batısının birleşeceğini ve şehirleşmenin güneye doğru ilerleyeceğini dile getirdi.