Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden, video konferans yöntemiyle Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ve Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Etap Hizmete Alma Töreni'ne katıldı.

Törende Rize Valisi Kemal Çeber, Tarım Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ak Parti İl Başkanı İshak Alim ve İlçe Belediye Başkanları hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmada “Bugüne kadar 58 ıslah projesini hayata geçirdiğimiz Rize'de açılışı yapılan tesisle 9 meskun mahal ve bin dekar tarım alanı daha taşkın riskinden korunmuş oluyor. “ ifadelerini kullandı.

Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ve Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Etap Hizmete Alma Töreni'nde yapılan çalışmalar hakkında konuşma yapan Vali Çeber, “Sayın Cumhurbaşkanım Tüm hemşerileriniz adına saygılarımı arz ediyorum. Sizin de söylediğiniz gibi bu yöre, bu coğrafya yıllarca taşkından, su baskınından ve selden çok çekmiş bir coğrafya. Bu anlamda bu yatırımlar çok önemli. Rize için çok önemli bir adımın açılışını yapıyoruz. Taşlıdere Havzası ıslahı 7 etaptan oluşuyor. Bugün 5.sini açıyoruz. Daha önce 4 etabı tamamlanmıştı. 6.sı ise yüzde 65’ler seviyesinde. 7.sininde ihalesi yapıldı. Bu faaliyet içerisinde yaklaşık 17 bin metre beton duvar, 2 bin metre betonarme duvar, 2 tane araç köprüsü, 3 tane geçirgen tensip, 351 tane menfez gibi çok değişik sanat yapıları da var. Göründüğü gibi övünebileceğimiz sevinebileceğimiz bir eserimiz oldu.Ben tekrar Hemşerileriniz adına Rizeliler adına, şahsım adına zatı devletlerinize, Sayın Bakanlarımıza ve Hükümetimize şükranlarımı, teşekkürlerimi arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen törende Yusufeli Barajı 3 Milyonuncu Beton Dökümü ve Bayburt Demirözü Sulamasının da açılışları yapıldı.