Rize Devlet Hastanesi'nde yeni bir poliklinik daha vatandaşların hizmetine sunuldu. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı programlarda eğitim alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aliekber Tayfun tarafından uygulanacak.

GETAT ünitesinin işleyişi hakkında da bilgi veren uzman Dr Aliekber Tayfun, “kendi fizik tedavi polikliniğinde muayene olmuş ve klinik durumuna göre geleneksel tedavi uygun görülen hastalara, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra randevu verilerek işlem yapılacağını belirtti. Tedaviye alınan hastaların tedavi öncesi ve sonrası klinik ve laboratuvar bulguları uygun şekilde kaydedilerek tedavinin etkinliği değerlendirilecektir.

Özellikle kupa Terapisinde hastanın isteğine göre değil hastanın ve kişinin özelliklerine göre uygun noktalar belirlenecek ve uygun sayıda kupa uygulanacaktır.

Hastanemizde PRP/Proloterapi ve kupa tedavisi(Hacamat) yapıyoruz. İlerde sülük akupunktur ve ozon tedavisi yapılması da planlanmaktadır.” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın merdiven altına itildiğini ve şimdi Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu karar ile ehiller eller tarafından uygulanacağını dile getirdi.

Başak, “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp bizim bildiğimiz modern tıbbın yerine olan bir uygulama değil. Bunu tamamlayıcı ve bütünleyici bir uygulama. Tarihi derinliği 5 bin yıla kadar giden uygulamalardır bunlar. Son yıllarda maalesef ülkemizde bu uygulamalara hoş bakılmamış, hep ötelenmiş, merdiven altlarına itilmiş uygulama olarak kalmış. Bakanlığımız son yıllarda bu işe el attı. Bütün sağlık kuruluşlarımız da bu uygulamaya alan açtı. Bizde sağlık bakanlığımızın açtığı alan doğrultusunda bu polikliniğimizi açtık.” dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aliekber Tayfun ise, “Hastalarımız herhangi bir polikliniğe başvurarak, doktorlar eğer uygun görüyorlarsa öncelikli oalrak fizik tedaviye yönlendiriyorlar. Bazı tetkikler yapıyoruz çünkü Sağlık Bakanlığımızın önermediği bazı hastalıklar var. Eğer ki hastalarımızda bunu uygun görüyorsak Perşembe günlerinde bu tedaviyi yapıyoruz. Hastadan hastaya değişse de seanslarımız genelde 20 dakika sürüyor” diye konuştu.