Rize’de yaşayan 18 yaşındaki Oktay Yazıcı, 'Duchenne Kas Distrofisi' isimli milyonda bir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. Bir kas hastalığı olan sağlık problemi 12 yaşına geldiğinde Yazıcı’yı yatağa bağlı hale getirdi. Altı yıldır yatağa bağlı olarak hayata tutunma mücadelesi veren Yazıcı’nın en büyük sevgisi ve tutkusu ise Beşiktaş. Yazıcı’nın zamanının neredeyse tümünü geçirdiği odası ise tepeden tırnağa kadar Beşiktaş'ın renklerini ve logosunu taşıyan eşyalarla dolu. En büyük arzusu ise Beşiktaşlı futbolcular ile tanışabilmek ve onlarla fotoğraf çektirmek. Yazıcı’nın ailesi konuyla ilgili olarak Beşiktaş Kulübü ile temas kurdu. Şimdi taleplerine verilecek olumlu cevabı bekliyorlar.


 
Ailesi de koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Oktay'ın ismini de eski bir Beşiktaşlı futbolcu olan Oktay Derelioğlu'ndan esinlenerek verilmiş. Oktay, Beşiktaşlı futbolcuların isimlerini ve teknik ekibin isimlerini eksiksiz olarak sayıyor. Tek istediğinin ise Beşiktaşlı futbolcular ile tanışmak olduğunu söylüyor.

 
Oktay'ın annesi Emriye Yazıcı, "Oğlumda az rastlanılan bir kas hastalığı var. Doğuştan olan bu hastalığı biliyorduk. 12 yaşına kadar normal çocuklar gibi yürüdü. Şu an 18 yaşında ve artık yürüyemiyor. Her geçen gün rahatsızlığı artıyor. Şu an iyi günlerimizi yaşıyoruz. Geleceği düşünmek bile istemiyoruz. Biz mücadele ettikçe oğlumuz elimizden gidiyor. Maalesef tedavisi de mümkün değil. Oğlumun en büyük arzusu Beşiktaşlı futbolcular ile tanışmak. Oğlumun bu isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.